Μοιραίο ρομαντικό δείπνο για Ιταλό αρχιμαφιόζο: Συνελήφθη σε πολυτελές εστιατόριο της Γαλλίας * Είχε δραπετεύσει από φυλακή – φρούριο «ακροβατώντας» με δεμένα σεντόνια … [videos]

Στιγμιότυπο από το βίντεο που κατέγραψε την δραπέτευση του Ραντουάνο από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας με τη χρήση δεμένων σεντονιών. Screenshot via [email protected]/




Ιταλός αφχιμαφιόζος που δραπέτευσε από φυλακή υψίστης ασφαλείας πέρυσι χρησιμοποιώντας σεντόνια για να κρεμαστεί στους τοίχους, συνελήφθη στη Γαλλία.

Ο Μάρκο Ραντουάνο, το 40χρονο αφεντικό της μαφίας Γκαργκάνο στη νότια περιοχή της Απουλίας, συνελήφθη χθες Πέμπτη έξω από ένα πολυτελές εστιατόριο στην πόλη Μπάστια της Άνω Κορσικής στη Γαλλία, όπου απολάμβανε ρομαντικό δείπνο με μια γυναίκα.

Συνελήφθη από την ίδια μονάδα κατά της μαφίας που συνέλαβε τον Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, έναν άλλο υψηλόβαθμο μαφιόζο που πέρασε σχεδόν τρεις δεκαετίες «άφαντος».

 

  •  Ο Ραντουάντο συγκαταλέγονταν στη λίστα των 10 πλέον επικίνδυνων φυγάδων της Interpol. 

Επίσης, συνελήφθη την ίδια μέρα στην Γρενάδα της Ισπανίας, το δεξί του χέρι, ο Τζιανλουίτζι Τροιάνο, ο οποίος διέφυγε από τον κατ’ οίκον περιορισμό το 2021 αφού αφαίρεσε το ηλεκτρονικό του βραχιόλι. Η σύλληψη έγινε την στιγμή που ο καταζητούμενος παραλάμβανε δέμα από σημείο ταχυδρομικής εξυπηρέτησης.

Η κοινή επιχείρηση διατάχθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση κατά της Μαφίας του Μπάρι της Απουλίας και πραγματοποιήθηκε από τους Καραμπινιέρους του ROS και την επαρχιακή διοίκηση της Φότζια της Απουλίας. Στη σύλληψη συνεργάστηκαν επίσης η ισπανική Guardia Civil και η γαλλική εθνική χωροφυλακή, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Καραμπινιέρων.

Η απόδραση του Ραντουάνο με τα δεμένα σεντόνια από το παράθυρο της φυλακής πριν από λίγο λιγότερο από ένα χρόνο καταγράφηκε από τις κάμερες παρακολούθησης του σωφρονιστικού καταστήματος. Η απόδραση διήρκεσε 16 δευτερόλεπτα με τον Ραντουάνο να τρέπεται πεζός σε φυγή  χωρίς να το αντιληφθούν ή να τον καταδιώξουν οι φρουροί, κάτι που οδήγησε σε εσωτερική έρευνα στη φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Ο Ραντουάνο εξέτιε ποινή φυλάκισης 24 ετών για διακίνηση ναρκωτικών όταν δραπέτευσε και καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση ερήμην μετά την απόδρασή του για υποκίνηση της δολοφονίας του μαφιόζου Ομάρ Τροτ σε μπρουσκέτα μπαρ, στο Βιέστε της νοτιανατολικής Ιταλίας το 2017.

 

 

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Λονδίνο: Νεκρός άνδρας που έπεσε από το κτίριο της Πινακοθήκης Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: