«Lol γειά σας παίδες»: Ο Τζο Μπάιντεν μπήκε στο TikTok * Οι εκλογικές ανάγκες ξεπέρασαν τις ανησυχίες ασφαλείας [video]

Ο Τζο Μπάιντεν σε στυλ … TikTok. Εικόνα από το πρώτο βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της προεκλογικής του εκστρατείας. /TikTok/Bidenhq/




Η εκστρατεία του προέδρου Τζο Μπάιντεν εντάχθηκε στο κινεζικής ιδιοκτησίας TikTok, παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή έχει απαγορευτείστις περισσότερες κυβερνητικές συσκευές των ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας.

Η προεκλογική καμπάνια του ξεκίνησε τον λογαριασμό της με το όνομα χρήστη “@bidenhq” κατά τη διάρκεια του Super Bowl την Κυριακή.

Σε ένα βίντεο έναρξης, με λεζάντα “lol hey “, οι βοηθοί του ρωτούν τον Μπάιντεν για τις προτιμήσεις του για το μεγάλο παιχνίδι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ  υπέγραψε νομοθεσία το 2022 βάσει της οποίας απαγορεύεται στις περισσότερες συσκευές ομοσπονδιακών υπαλλήλων και λειτουργών να χρησιμοποιούν το TikTok.

Νομοθέτες τόσο του Δημοκρατικού όσο και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είχαν ζητήσει την απαγόρευση της εφαρμογής  – που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance – στις ΗΠΑ,  λόγω ανησυχιών ότι η κυβέρνηση της Κίνας  μπορεί να έχει πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών.

Ωστόσο, ο ιστότοπος παραμένει δημοφιλής στους νέους στις ΗΠΑ, μια δημογραφική μερίδα που οι Δημοκρατικοί επιθυμούν να ενεργοποιήσουν για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Τον  λογαριασμό TikTok του Μπάιντεν δεν θα διαχειρίζεται φυσικά ο ίδιος ο πρόεδρος, αλλά η ομάδα της εκστρατείας του, δήλωσαν εκπρόσωποι της εκστρατείας στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η εκστρατεία του για το 2024 ελπίζει να αναζωπυρώσει το υψηλό ρεκόρ προσέλευσης νέων που βοήθησαν να εξασφαλίσει ο Μπάιντεν τη νίκη στις προηγούμενες εκλογές.

Περίπου το 50% αυτού του ηλικιακού μπλοκ συμμετείχε ψηφίζοντας στις εκλογές το 2020, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών και Έρευνας του Πανεπιστημίου Tufts. Περίπου το 65% των ψηφοφόρων μεταξύ 18 και 24 ετών ψήφισαν υπέρ του Δημοκρατικού προέδρου.
O υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας φρόντισαν να πληροφορήσουν και όσους ακολουθούν το Χ, ότι “με την ευκαιρία, να σας πούμε ότι μπήκαμε στο TikTok”:

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Έξαλλος, αθυρόστομος και απαξιωτικός ο Μπάιντεν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις για τον Νετανιάχου: Είναι «μ@@@@ας αυτός ο τύπος»* Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: