Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για το γάμο των ομοφύλων: «Το ένα τρίτο των βουλευτών της ΝΔ δεν ψήφισε, να μην συμψηφίζουν» απαντά στις γαλάζιες επικρίσεις η Χαριλάου Τρικούπη

FILE PHOTO: Session in the Parliament. ANA-MPA, GIORGOS BITSARAS




Ως ανεδαφική χαρακτηρίζουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, την όποια επιχείρηση εκ μέρους της ΝΔ για αριθμητικές συγκρίσεις, και τουλάχιστον πολιτικά άστοχη, όταν το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ δεν υπερψήφισε το νομοσχέδιο που εισηγήθηκε η κυβέρνησή της.

Όπως επισημαίνουν, «είναι χαρακτηριστικό ότι 20 βουλευτές καταψήφισαν με πρώτο τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρουσίασε μάλιστα διακριτή πλατφόρμα, 31 βουλευτές της ΝΔ απείχαν και ο υπουργός Επικρατείας Μ. Βορίδης χαρακτήρισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο αντισυνταγματικό».

Και υπογραμμίζουν πως «αυτή η μεγάλη θεσμική αλλαγή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη θετική ψήφο του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς από τη συμπολίτευση στήριξαν το νομοσχέδιο μόλις 107 βουλευτές».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Πέρασε ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια, που δίχασε την κοινωνία… Η ακτινογραφία μίας δύσκολης ψηφοφορίας: Τα «ναί», τα «όχι» και οι απόντες βουλευτές, δεν παρέστη ο Πολάκης

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: