Η Τέιλορ Σουίφτ είναι το «ψυχολογικό όπλο» των δημοκρατικών για να ξανακερδίσουν τις εκλογές; Πώς ξεκίνησε η θεωρία συνωμοσίας που λατρεύουν οι συντηρητικοί στις ΗΠΑ [video]

File Photo US singer-songwriter Taylor Swift performs during the Eras Tour, at MetLife Stadium in New Rutherford, New Jersey, USA, 26 May 2023. EPA, SARAH YENESEL




Μια απροσδόκητη τροπή έχει πάρει η τελευταία διαμάχη γύρω από την Τέιλορ Σουίφτ καθώς οι συντηρητικοί επιδίδονται σε μια θεωρία συνωμοσίας υποστηρίζοντας ότι είναι μέρος μιας ψυχολογικής επιχείρησης που ενορχηστρώθηκε από το Πεντάγωνο για να παρασύρει τους οπαδούς της προς την υποστήριξη των Δημοκρατικών.

Ο παρουσιαστής του Fox News, Jesse Watters, εισήγαγε αυτή τη θεωρία χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, υποδηλώνοντας ότι η κάλυψη των μέσων ενημέρωσης για την αμερικανίδα καλλιτέχνιδα , ειδικά σε σχέση με τις εμφανίσεις της σε αγώνες NFL, είναι ενδεικτική της εμπλοκής της σε αυτήν την ψυχολογική επιχείρηση.

Αυτή η θεωρία, σε συνδυασμό τις εικασίες σχετικά με τη σχέση της με τον Τράβις Κέλσι των Kansas City Chiefs, γίνεται όλο και πιο ελκυστική στους συντηρητικούς κύκλους, ιδιαίτερα αφότου οι Chiefs έφτασαν στο Super Bowl.

Αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας αντιπροσωπεύουν την τελευταία εκδήλωση μιας αυξανόμενης συντηρητικής αντίδρασης εναντίον της Σουίφτ, που τροφοδοτείται όχι μόνο από τις πολιτικές της απόψεις αλλά και από τους ευρύτερους φόβους και τον μισογυνισμό μέσα στη δεξιά κοινότητα. 

Η Σουίφτ είχε συμπεριληφθεί στις πιο επιδραστικές προσωπικότητες και για τις προεδρικές εκλογές προ τετραετίας, όταν είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν καλώντας τους συμπατριώτες της με συνέντευξή της στο V Magazine τον Οκτώβριο του 2020 να εκλέξουν «έναν πρόεδρο που θα αναγνωρίζει ότι οι μη λευκοί δικαιούνται να αισθάνονται ασφαλείς και ότι εκπροσωπούνται, ότι οι γυναίκες αξίζουν το δικαίωμα να επιλέγουν τι συμβαίνει στο σώμα τους».

Από την άλλη, υπάρχει και το ποσοστό εκείνων που εκδηλώνουν μια απέχθεια προς την Σουίφτ, πράγμα που σημαίνει ότι ένα 17% – σύμφωνα με το TMZ- μάλλον θα επιλέξει διαφορετικό υποψήφιο από εκείνον, που υποστηρίζει η διάσημη ποπ σταρ.

Μπορεί να επηρεάσει τους ψηφοφόρους; 

Aν και μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει τον εκλεκτό της για την προεδρία των ΗΠΑ, όλοι θυμούνται ότι η διάσημη σταρ της ποπ μουσικής είχε ψηφίσει… δαγκωτό Μπάιντεν στις εκλογές του 2020, και οι σύμβουλοι του Τραμπ έχουν εδώ και καιρό ως δεδομένο ότι η Σουίφτ θα υποστηρίξει τελικά και πάλι τον Μπάιντεν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επισημάνει στους υποστηρικτές του ότι ότι καμία διασημότητα στη «λίστα Α» (αυτή με την αφρόκρεμα των ΗΠΑ) δεν θα σώσει τον Μπάιντεν, γεγονός που αρκετοί μετέφρασαν ως ευθεία βολή προς τη Σουίφτ.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος ισχυρίστηκε επίσης σε κοντινά του πρόσωπα ότι, ο ίδιος είναι «πιο δημοφιλής» από τη Σουίφτ και ότι έχει περισσότερους ένθερμους υποστηρικτές από εκείνη, ηλώνει στο περιοδικό «Rolling Stone» ένα άτομο κοντά στον Τραμπ και μια άλλη πηγή με γνώση του θέματος.

Τον περασμένο μήνα, όπως προσθέτει η πηγή που είναι κοντά στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, σχολίασε σε κάποιους έμπιστους ότι «προφανώς» δεν είχε νόημα να μην ανακηρυχθεί «Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2023» από το περιοδικό «Time» – ένα βραβείο που δεν δόθηκε σε κανέναν άλλον πέραν της Τέιλορ Σουίφτ από τον Δεκέμβριο.

Κατά πόσον θα μπορούσε η ποπ σταρ να επηρεάσει την έκβαση των προεδρικών εκλογών εφόσον υποστηρίξει έναν εκ των δύο μονομάχων;

Σε δημοσκόπηση της Redfield &Wilton Strategies για λογαριασμό του περιοδικού Newsweek το 18% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι «πιο πιθανό» ή «σημαντικά πιθανότερο» να ψηφίσουν έναν υποψήφιο, τον οποίο υποστηρίζει η Σουίφτ, πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time τη χρονιά που πέρασε.

Με πληροφορίες από Vox, Newsweek

Αθώος δήλωσε ο Άλεκ Μπάλντουιν στις νέες κατηγορίες για τον θάνατο της συνεργάτιδάς του, Χαλίνα Χάτσινς

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: