Η Ρωσία απειλεί την Δύση με πυρηνικό πόλεμο: Πράκτορες της FSB είχαν επισκεφθεί τον Ναβάλνι στο κελί του * Καθόλου τυχαίος ο χρόνος ανακοίνωσης του θανάτου…[video]

epa11163497 Portraits of deceased Alexei Navalny are positioned between flowers during a rally in reaction to the death of Russian opposition leader Alexei Navalny in front of the Russian embassy, in Berlin, Germany, 18 February 2024. EPA, CLEMENS BILAN




Σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τον θάνατο του Ναβάλνι και την αρνητική επίπτωση που έχει στην εικόνα της Ρωσίας του Πούτιν, ο Ρώσος πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ επέλεξε στο δρόμο της επίθεσης μέσω της εκτόξευσης απειλών κατά της Δύσης.

Γνωστός για τις συχνές εμπρηστικές και απειλητικές του δηλώσεις, ο Ρώσος πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, απείλησε για ακόμη μια φορά τη Δύση με έναν ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο αν η Ρωσία ωθηθεί πίσω στα σύνορά της του 1991.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ επανέλαβε τη γνωστή του θέση ότι «οι πυρηνικές δυνάμεις δεν χάνουν ποτέ ένα πόλεμο» εφόσον υπερασπίζονται την πατρίδα τους.

Αναφέρθηκε σε ένα υποθετικό σενάριο ότι στην περίπτωση νίκης της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική εισβολή. Κατά την κρίση Μεντβέντεφ, η επιστροφή της Ουκρανίας στα παλιά της σύνορα θα έρχονταν σε αντίθεση με το ρωσικό Σύνταγμα, ειδικά καθώς τα κατακτημένα από την Ρωσία εδάφη στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία είχαν ήδη προσαρτηθεί ως αναπόσπαστα μέρη της Ρωσίας.

«Και τώρα στο βασικό ερώτημα: πιστεύουν πραγματικά αυτοί οι ηλίθιοι (στη Δύση) ότι ο ρωσικός λαός θα δεχόταν έναν τέτοιο κατακερματισμό της χώρας του;» διερωτήθηκε.

Αντίθετα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα ανέπτυσσαν ολόκληρο το οπλοστάσιό τους και θα εξαπέλυαν επιθέσεις στην Ουάσινγκτον, το Βερολίνο ή το Λονδίνο εκτός από το Κίεβο.

Όπως είπε, όλα αυτά και άλλα «ιστορικές όμορφες τοποθεσίες έχουν μπει εδώ και πολύ καιρό ως στόχοι της πυρηνικής τριάδας (της Ρωσίας)», αναφερόμενος στο σχηματισμό χερσαίων διηπειρωτικών πυραύλων, υποβρυχίων πυραύλων και στρατηγικών βομβαρδιστικών με πυρηνικές βόμβες.

Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης του θανάτου του Ναβάλνι «δεν είναι τυχαία», δηλώνει η πρόεδρος της Γεωργίας

Μια άλλη διάσταση για την χρονική στιγμή της ανακοίνωσης του Αλεξέι Ναβάλνι δίδει η πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι. Ειδικότερα, πιστεύει ότι η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι δεν ήταν μια σύμπτωση, αλλά ένα μήνυμα από τη Ρωσία προς την Δύση.

«Νομίζω ότι δεν ήταν τυχαίο ότι ο θάνατος του Ναβάλνι ανακοινώθηκε λίγες ώρες ή λεπτά πριν από την έναρξη της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια», τόνισε η 71χρονη πρόεδρος στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων στο περιθώριο της Διάσκεψης.

«Αυτό είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των ενεργειών των ρωσικών αρχών, να προσπαθούν να εντυπωσιάσουν ψυχολογικά ότι η Ρωσία κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει. Και αυτό ήταν ένα μήνυμα, νομίζω, για τη Διάσκεψη στο Μόναχο», είπε. Η ρωσική σωφρονιστική υπηρεσία ανακοίνωσε τον θάνατο του Ναβάλνι την Παρασκευή λίγο πριν την έναρξη της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Επίσκεψη πρακτόρων της FSB δύο ημέρες πριν το θάνατό του

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times, δύο μέρες πριν από τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, τον είχε επισκεφθεί στη φυλακή του κλιμάκιο της FSB, της ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (παλιότερα KGB), την ώρα που πυκνό μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες του θανάτου του.







Σούνακ και φον ντερ Λάιεν εξέφρασαν την οργή τους για τον θάνατο Ναβάλνι

Στο πλαίσιο της γενικότερης κατακραυγής ηγετών της Δύσης για τον θάνατο του Ναβάλνι, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνομίλησαν και τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν εξέφρασαν την οργή τους για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι και υπογράμμισαν τη ύψιστη σημασία να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι στο ρωσικό σύστημα», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Σούνακ και φον ντερ Λάιεν καταδίκασαν επίσης τις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με το βρετανικό ανακοινωθέν, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την πρόεδρο της Επιτροπής για τις πρόσφατες συνομιλίες του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και τον βασιλιά της Ιορδανίας σχετικά με την κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Με πληροφορίες dpa -Reuters
Βερολίνο, Γερμανία, Λονδίνο, Βρετανία, Μόσχα, Ρωσία

Σε νεκροτομείο, γεμάτη μώλωπες βρέθηκε η σορός του Ναβάλνι* Η σπαρακτική ανάρτηση της γυναίκας του, καθώς οι Ρώσοι τον αποχαιρετούν αψηφώντας τις απαγορεύσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: