Οι καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Λεμεσό προβάλλονται στις πρώτες σελίδες του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι μεγάλες υλικές ζημιές στην Γερμασόγεια από καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή, η υπόθεση φερόμενης ατιμωρησίας εργοληπτικών εταιρειών για έργα στην Πάφο και οι αυξήσεις για νοικοκυριά από την εφαρμογή του προγράμματος «πληρώνω όσο πετώ» είναι τα θέματα που δεσπόζουν σήμερα στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

H «Αλήθεια» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Πληρώνω-περισσότερα από-όσο πετώ» αναφέρεται σε πληροφορίες της εφημερίδας ότι οι Δήμοι δεν δέχονται να χάσουν το εισόδημα από τα σκύβαλα, κάτι που μεταφράζεται σε πάγια ετήσια χρέωση ανά υποστατικό και αυξήσεις για νοικοκυριά.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις μεγάλες καταστροφές από τους ισχυρούς ανέμους την Τετάρτη στην περιοχή της Γερμασόγειας. Αλλού γράφει για παράταση των μέχρι τώρα άκαρπων συζητήσεων για εκεχειρία στη Γάζα.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Στην Αστυνομία ο Φαίδωνας για τις πειθαρχικές δίκες-φιάσκο» και προβάλλει την πρόθεση του προέδρου του ΣΑΠΑ Φ. Φαίδωνος για διενέργεια ποινικής έρευνας στο Συμβούλιο Εργοληπτών για εταιρείες που έδιναν μίζες αλλά δεν λογοδότησαν.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε μεγάλη αύξηση των κρατικών εσόδων το 2023 κατά 14% σε σχέση με το 2022. Αλλού γράφει για εκτεταμένες ζημιές στην Γερμασόγεια από το πέρασμα δύο ανεμοστροβίλων από την περιοχή.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Βομβαρδισμένη Γερμασόγεια» αναφέρεται στις μεγάλες υλικές καταστροφές που προκλήθηκαν στην περιοχή από έντονα καιρικά φαινόμενα και τον τρόμο των κατοίκων.

Σε άλλο θέμα γράφει για εμπλοκή επτά εταιρειών στο σκάνδαλο ΣΑΠΑ, οι οποίες, όπως αναφέρεται, δεν λογοδότησαν ούτε πειθαρχικά. Αλλού αναφέρεται σε αύξηση €45 εκατ. στον προϋπολογισμό του ΓεΣΥ για νέα φάρμακα και συνολική αύξηση 70€ εκατ. με τους λογαριασμούς του 2023.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Έξι μέτρα από το ΑΚΕΛ για άμεση μείωση του κόστους του ηλεκτρισμού» κάνει λόγο για προτάσεις του ΑΚΕΛ, όπως η μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό σε 9%, η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και η αύξηση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα.

Αλλού προβάλλει τις καταστροφές που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος στην περιοχή της Λεμεσού. Σε άλλο θέμα γράφει για αύξηση 140 ευρώ ετησίως για τους πολίτες από την εφαρμογή της προτεινόμενης ρύθμισης για τα σκύβαλα «πληρώνω όσο πετώ».

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «’Βιβλικών διαστάσεων’ η κακοκαιρία στη Λεμεσό» και αναφέρεται στις ζημιές που προκάλεσαν δύο ανεμοστρόβιλοι σε σπίτια και δημόσιες υποδομές.

Σε άλλο θέμα αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη γονιδιακή θεραπεία Casgevy για ασθενείς με θαλασσαιμία και δρεπανοκυττάρωση. Αλλού γράφει πως η Κύπρος είναι υγιέστερη αλλά ξοδεύει λιγότερα για την υγεία από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος
Λευκωσία, Κύπρος

Ο βασιλιάς Κάρολος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι του ανήκει το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στα κλειστά Βαρώσια: Ο αθλιότητες Τατάρ και τα σχέδια για κατοχικό Λας Βέγκας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: