Η εισβολή στη Γάζα εκτόξευσε τον αντισημιτισμό: Αυξήθηκαν κατά 589% τα περιστατικά μίσους κατά Εβραίων στη Βρετανία, σε σχολεία τα περισσότερα από αυτά

Σημαδεμένο με το άστρο του Δαβίδ σπίτι Εβραίων στο Παρίσι. Screenshot via YouTube@AFP/




Η κλίμακα της αύξησης του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου έχει αποκαλυφθεί, σε στοιχεία που δείχνουν αύξηση 589% στον αριθμό των περιστατικών σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2022.

Το Community Security Trust (CST), το οποίο παρακολουθεί την κακοποίηση και τις επιθέσεις κατά των Εβραίων και παρέχει ασφάλεια στις εβραϊκές κοινότητες του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι η άνευ προηγουμένου αύξηση ήταν μια «κρίσιμη στιγμή για τον αντισημιτισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Κατέγραψε 4.103 αντισημιτικά περιστατικά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023, το υψηλότερο σύνολο σε ένα ημερολογιακό έτος που αναφέρθηκε στον οργανισμό.

Τα δύο τρίτα των περιστατικών του 2023 σημειώθηκαν μετά τις 7 Οκτωβρίου – 2.699, έναντι 392 την ίδια χρονική περίοδο το 2022.

Ο Τζέιμς Κλέβερλι, ο υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι η αύξηση του αντιεβραϊκού μίσους και της κακοποίησης ήταν «εντελώς αξιοθρήνητη» και η Ιβέτ Κούπερ, η ομόλογός του στους Εργατικούς, είπε ότι ήταν «κηλίδα στην κοινωνία μας».

Το CST είπε ότι η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου ήταν ένα «γεγονός πυροδότησης [που] είχε επίδραση στα επίπεδα αντισημιτικών περιστατικών στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο αντίκτυπος ήταν άμεσος».

Το CST επεσήμανε ότι υπήρξαν προηγούμενες αιχμές στον αντισημιτισμό κατά τη διάρκεια και μετά τις συγκρούσεις στη Γάζα το 2021, το 2014 και το 2009.

Είπε: «Υπάρχει μια βασική διαφορά αυτή τη φορά: τα αντισημιτικά επεισόδια εκτοξεύτηκαν αμέσως μετά από μια τρομοκρατική επίθεση που ευθύνεται για τον υψηλότερο αριθμό θανάτων Εβραίων οποιαδήποτε μέρα μετά το Ολοκαύτωμα, πριν το Ισραήλ συντονίσει οποιαδήποτε ουσιαστική στρατιωτική απάντηση».

Η οργάνωση κατέγραψε απότομη αύξηση στον αριθμό των περιστατικών αντιεβραϊκού μίσους και κακοποίησης σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Το 2023, καταγράφηκαν 87 περιστατικά σε εβραϊκά σχολεία, σε σύγκριση με 20 το προηγούμενο έτος.

Άλλα 111 περιστατικά αφορούσαν παιδιά Εβραίων μακριά από το σχολείο, σε σύγκριση με 41 το 2022, και 127 αφορούσαν παιδιά Εβραίων ή το προσωπικό σε σχολεία μη θρησκείας.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του διευθυντή του FBI στο Ισραήλ: Στο επίκεντρο η συνεργασία για αντιμετώπιση των απειλών από Χαμάς, Χεζμπολάχ και Ιράν

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: