Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου: Ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να διασώζει την Τουρκία από τις κυρώσεις, η κ. Ολγκίν Κουεγιάρ επιθυμεί να συναντήσει τον Άντονι Μπλίνκεν (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή ειδήσεων Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Η κ. Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, έχει πάρει σοβαρά το ρόλο της ως απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για το Κυπριακό.

Έτσι ξεκίνησε την ανταπόκριση του στο κανάλι Omega της Κύπρου, στο δελτίο ειδήσεων με τον Μιχάλη Παυλίδη, ο ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου.

Μίλησε επίσης και για τις κυρώσεις, που οφειίλουν να επιβάλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, στην Τουρκία, για την παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

  • Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε έχει προγραμματιστεί συνάντηση της κ. Ολγκίν Κουεγιάρ με τον Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη για να τον ενημερώσει για τα -τρόπος του λέγειν- ευρήματα της μετά τις επαφές της στη Λευκωσία, στην Αθήνα και στην Άγκυρα.

Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι στη Νέα Υόρκη συνάντησε αρκετούς μονίμους αντιπροσώπους κρατών μελών του Διεθνούς Οργανισμού -ακόμα και η Ιταλία έδειξε ενδιαφέρον να φανταστείς.

Μετά την ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα η κ. Ολγκίν Κουεγιάρ επιθυμεί τα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον, στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι και στο Βερολίνο.

Πιστεύει ότι για να επιτύχει αυτή η αποστολή απαιτείται η υποστήριξη αυτών των χωρών. Δηλαδή των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας, της Γερμανίας και του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει την υποστήριξη τους.

Στην Ουάσιγκτον επιθυμεί να συναντήσει τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

  • Αλλά το ζητούμενο είναι τι θα πράξει με την Τουρκία, η οποία είναι το μοναδικό πρόβλημα για να προχωρήσει και να καρποφορήσει η πρωτοβουλία αυτή. Διότι δείχνει μία χαλαρότητα έναντι αυτών που άκουσε στην Άγκυρα.

Πρόκειται για θέσεις, τις οποίες οι Τούρκοι -σύμφωνα με τις δηλώσεις τους- δεν θα αλλάξουν. Ακούσαμε χθες και τον κατοχικό ηγέτη. Ο Ερσίν Τατάρ, που εκφράζει με ακρίβεια το αυταρχικό καθεστώς της Άγκυρας, διέγραψε κάθε ελπίδα για εξεύρεση κοινού εδάφους, ώστε να ξεκινήσει μία νέα διαπραγματευτική διαδικασία.

Και πρέπει οπωσδήποτε η κ. Ολγκίν και τα αφεντικά της να ασχοληθούν με την δήθεν “επίσημη” παράδοση στην κατοχική Τουρκία παράνομων “αεροδρομίων” και “βάσεων”.

Επιστρέφει, λοιπόν, στην Κύπρο η κ. Ολγκίν, στις 10 Μαρτίου. Την επομένη θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Θα ακολουθήσει ο Ερσίν Τατάρ, θα έχει και άλλες συναντήσεις στο νησί.

Το υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνεργασία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το υπουργείο Εμπορίου, επέβαλαν την Παρασκευή κυρώσεις σε τουρκικές εταιρείες, οι οποίες έχουν στενές σχέσεις με το τουρκικό κράτος, άρα και με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν για τις σχέσεις που έχουν οι εταιρείες αυτές με τη Ρωσία και το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν. Επιβλήθηκαν συνολικά κυρώσεις σε 93 εταιρείες σε όλο τον κόσμο που στηρίζουν τη Μόσχα στον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας.

Αλλά υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα. Τις κυρώσεις παραβιάζει η ίδια η τουρκική κυβέρνηση με απόφαση βεβαίως του Ταγίπ Ερντογάν.

Αλλά οι Αμερικανοί τηρούν εδώ δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αφήνουν στο απυρόβλητο τον Τούρκο πρόεδρο και αυτό είναι απαράδεκτο. Χάνουν το κάθε δίκιο τους οι Ηνωμένες Πολιτείες. Διότι η Τουρκία πλέον σπάει κανονικά χωρίς ντροπή τις αμερικανικές κυρώσεις. Στηρίζει τη ρωσική οικονομία χωρίς να τιμωρείται…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου: Η Μαρία Άνχελα πάει στο Λονδίνο για το τέλος(;) της Κύπρου και ο Ερντογάν που απαιτεί μία θέση στο …Όβαλ Όφις του Λευκού Οίκου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: