Η άλωση του ΣΥΡΙΖΑ από τον …αμερικανικό “παράγοντα” και η δυσπιστία για το “ξένο σώμα”: Ή μήπως να αφήσουμε τα παιδιά να παίζουν με τα κουβαδάκια τους; (video)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης μιλάει κατά την έναρξη εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συυμαχία, που πραγματοποιείται στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Εδώ και καιρό συμβαίνουν φοβερά πράγματα στο ΣΥΡΙΖΑ. Αν και δεν ασχολούμαι με την ελληνική εσωτερική πολιτική, παρακολουθώ με ενδιαφέρον -πάντα από μακριά- τα τεκταινόμενα σε όλα τα κόμματα, καθώς στο τέλος-τέλος επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο παίρνονται οι αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα.

Για όσους ενδιαφερόμαστε πρωτίστως για τα εθνικά θέματα, οι ανακατατάξεις στο κομματικό πεδίο είναι πάντα σημαντικές, καθώς θα μπορούσε να προκύψει ένας Πρωθυπουργός από αυτούς τους πολιτικούς, που χαρακτηρίζουμε …“φιλέλληνες” ή “Ελβετούς”.

Έχουμε δει στην πορεία κάποιους υπουργούς να μην έχουν ούτε ιερό, ούτε και όσιο. Για να το πούμε πιο απλά, ήταν …χαλαροί με την υποστήριξη της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Έφυγαν κάποια στιγμή αλλά δεν κατάλαβαν πόση ζημία κάνει ο τραγικός τρόπος σκέψης τους. Όποιος και αν είναι στην εξουσία, ο όρκος για προστασία της Πατρίδας, είναι όρκος. Τόσο απλά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, μιας και πιαστήκαμε σήμερα με το θέμα λόγω του συνεδρίου του κόμματος και της “βίαιης” ρήξης στην οποία οδηγείται το κόμμα, είναι πλέον πολυδιασπασμένος. Και εάν ο Στέφανος Σακελλάκης, υλοποιήσει την απειλή του για νέες εσωκομματικές εκλογές, προβλέπω ότι θα μείνει μόνος του με τον σύζυγο του και τον σκύλο τους.

  • Και μετά από αυτό θα επιστρέψει στην Αμερική να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα… Ή μήπως χειρότερα (και αυτό πάει σε ένα κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα, το οποίο είδε τα νούμερα του να κατρακυλούν επικίνδυνα).

Όταν εμφανίστηκε ο Κασσελάκης στο πολιτικό σκηνικό, έλαβα τηλεφωνήματα από φίλους και γνωστούς, που πιθανολόγησαν ότι τον ήξερα λόγω της παρουσίας και της δράσης, και των δύο μας, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν τον ήξερα, δεν τον είχα ακούσει καν, αλλά φρόντισα να μάθω από φίλους που συνεργάστηκαν μαζί του.

Άκουσα καλά λόγια για το “παιδί”, όπως τον χαρακτήρισε κοινός μας φίλος: έξυπνος, μορφωμένος, καλός χαρακτήρας, ακούει, σέβεται, αλλά είναι και εγωιστής. Και από τις πολιτικές του πεποιθήσεις τι έχουμε; ήταν η λογική επόμενη ερώτηση.

Βασικά η απάντηση δεν θα σας ξενίσει: Δεν έχουμε, μου είπαν. Όλοι λίγο-πολύ τον έκοβαν για δεξιό, άντε κεντροδεξιό, ούτε καν κεντροαριστερό. Αλλά κανένας, μα κανένας, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν Συριζαίος, μου είπαν όλοι.

Άρα, υποθέτω, πως είδε πόρτα ανοικτή στον ΣΥΡΙΖΑ και μπήκε. Πως όχι;

Αφού, λοιπόν, συμφωνούμε ότι δεν βρίσκονται από πίσω του οι …κακοί Αμερικάνοι, που στόχεψαν, δήθεν, να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κ. Κασσελάκη. Θα καταλήξω και θα κοινοποιήσω ένα δικό μου συμπέρασμα. Ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε να δοκιμάσει σε ένα στίβο που έμοιαζε …Έβερεστ και ότι βγει. Το είδε σαν πρόκληση; Το είδε σαν χαφαλέ; Δεν έχω απάντηση.

Αποκλείω να πίστευε ότι θα κέρδιζε. Γι’ αυτό και πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο χωρίς συνεργάτες και συμβούλους. Βασίστηκε σε παλιά υλικά που θα τον εγκαταλείψουν με την πρώτη ευκαιρία -αν δεν τον έχουν εγκαταλείψει. Και δεν γνωρίζω αν προλαβαίνει να τους “καθαρίσει” όλους και να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα, που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που δημιούργησε ο Αλέξης Τσίπρας.

  • Παρακολουθώντας τον από μακριά, και με την εμπειρία μου με την αμερικανική πολιτική, έχω να καταθέσω ότι δείχνει ως να μην έζησε καθόλου στην Αμερική.  Έγινε ο καλύτερος μαθητής του ελληνικού κομματικού σωλήνα. Πως θα φέρεις το καινούργιο όταν γίνεσαι ένα με το “κακό” και το ανάποδο.

Με όλα τα παραπάνω, ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στην Ελλάδα, που βρίσκεται όμως στην Ινδία, είναι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έλεγα και στην ευρύτερη αντιπολίτευση εργάζονται γι’ αυτόν. Όμως δεν πρέπει να εφησυχάζει, διότι ο κίνδυνος μπορεί να έρθει από την ακροδεξιά. Αυτοί οι “μπουνταλάδες” αν είχαν κάποιον κανονικό αρχηγό θα μπορούσαν να αναδειχθούν σε δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές…

Ναι, …καλά το πάνε εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να ενωθούν διαλύονται με συνοπτικές διαδικασίες. Που μας παραπέμπει μοιραία στον τίτλο: Μπας και ο Κασσελάκης είναι ο Δούρειος Ίππος των Αμερικανών για να διαλύσουν την αριστερά, που αντιπροσώπευε ο ΣΥΡΙΖΑ; Για να είμαι ειλικρινής, δεν το βλέπω…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Το νέο “επεισόδιο” στις τουρκοαμερικανικές σχέσεις έχει όνομα: Αφορά την απαίτηση του νεοσουλτάνου Ερντογάν να προσκληθεί εδώ και τώρα στο Λευκό Οίκο (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: