Εντοπίστηκαν νεκροί στα Σφακιά οι δύο φίλοι που αγνοούνταν στη θάλασσα: Είχαν πάει για ψάρεμα με κανό, παρασύρθηκαν από μπουρίνι

FILE PHOTO: Σκάφος του Λιμενικού Σώματος. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Νεκροί εντοπίστηκαν με λίγη ώρα διαφορά οι δυο φίλοι 44 και 50 ετών των οποίων τα ίχνη χάθηκαν χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σφακίων.

Πρόκειται για τον 50χρονο Ρεθυμνιώτη, η σορός του οποίου εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαύδου και Πλακιά Ρεθύμνου. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε νεκρός και ο δεύτερος αγνοούμενος, 44 ετών.

Υπενθυμίζεται οτι όλη τη νύχτα δύο σκάφη του λιμενικού σώματος, ένα ναυαγοσωστικό και ένα περιπολικό, παραπλέοντα και drone με θερμική κάμερα “σάρωναν” τη θαλάσσια περιοχή από τα Σφακιά μέχρι τη Γαύδο με την ελπίδα να εντοπίσουν κάποιο ίχνος των δύο φίλων από το Ρέθυμνο 44 και 50 ετών, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Με το πρώτο φως της ημέρας στις έρευνες προστέθηκαν δύο αλιευτικά, ένα όχημα του λιμενικου σώματος ενώ συμμετείχαν τα δύο παραπλέοντα, τα δύο σκάφη του ΛΣ και το drone.

Επικοινώνησαν για βοήθεια

Οι δύο άντρες είχαν πάει για ψάρεμα με δύο κανό – καγιάκ, όταν ξαφνικά την Κυριακή το μεσημέρι ο καιρός αλλαξε απότομα και ένα δυνατό μπουρίνι άρχισε να παρασύρει τα κανό στα ανοιχτά. Αμέσως οι δύο φίλοι που κατάγονται από το Ρέθυμνο επικοινώνησαν με τις αρχές ζητώντας βοήθεια.

Στο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης του ΛΣ ΕΛΑΚΤ σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ένας αυτόπτης μάρτυρας που είδε τους δύο φίλους στο λιμανάκι των Σφακίων όπου πάρκαραν το αυτοκίνητο τους, είπε πως φορούσαν σωσίβια.

Τελικά οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους είχαν τραγική κατάληξη καθώς και οι δύο εντοπίστηκαν νεκροί.

Πηγή: ertnews

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας: Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: