Απορρίπτει την Φον ντερ Λάιεν για επικεφαλής του ΝΑΤΟ ο καγκελάριος Σολτς, σύμφωνα με την Welt: Την είχαν προτείνει Μπάιντεν και Μπλίνκεν

FILE PHOTO: epa10942292 German Chancellor Olaf Scholz (L) and European Commission President Ursula von der Leyen. EPA, OLIVIER HOSLET




O Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς φέρεται να απέρριψε αίτημα του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν να είναι η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν η νέα Γενική Γραμματέας του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της Welt, η οποία επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της εφημερίδας, στην πρόταση των ΗΠΑ ο Σολτς απάντησε πως δεν επιθυμεί να είναι μια Χριστιανοδημοκράτης σε μια τόσο νευραλγική θέση και ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την στάση της Φον ντερ Λάιεν απέναντι στη Ρωσία.

Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει πως μετά τις παραπάνω εξελίξεις, στη Διάσκεψη του Μονάχου συζητιέται τώρα το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού της Ολλανδίας, Ρούτε, ως πιθανό για τη θέση του νέου ΓΓ της νατοϊκής συμμαχίας.

Παράλληλα, σε σημερινές του δηλώσεις, ο Γερμανός Καγκελάριος επικρίνει εκ νέου τη ρωσική ηγεσία για το θάνατο του Ναβάλνι και δηλώνει πως το ΝΑΤΟ θα υπερασπισθεί κάθε σπιθαμή εδάφους του στην περίπτωση που δεχθεί ρωσική επίθεση.

Εξάλλου, σε συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Ζελένσκι, συμφωνήθηκε νέα βοήθεια 1,1 δισ. ευρω, 124 τεθωρακισμένα, καθώς και πυρομαχικά. Ο Πρόεδρος Σολτς κάλεσε επίσης τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Στόλτενμπεργκ ζητά από τις ΗΠΑ να δώσουν στην Ουκρανία όσα υποσχέθηκαν: Η αμερικανική βοήθεια έχει κολλήσει στο Κογκρέσο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: