Aπό τα τρακτέρ στην Πολιτική Γραμματεία ο Στέφανος Κασσελάκης που προειδοποιεί: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, συμμετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. Στόχος του συλλαλητηρίου είναι σύμφωνα με τους παραγωγούς, να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και να δοθούν λύσεις στο αυξημένο κόστος παραγωγής των τελευταίων ετών. Τα τρακτέρ που θα συγκεντρωθούν φαίνεται πως θα ξεπεράσουν τα 200, αριθμός μεγαλύτερος από αυτόν που αναμενόταν. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη.

Σημειώνεται ότι στην χθεσινή συνεδρίαση ο κ. Κασσελάκης απουσίαζε και έστειλε επιστολή.

Ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στην Κουμουνδούρου από το Σύνταγμα, όπου συμμετείχαν στο συλλαλητήριο των αγροτών.

Κατά την προσέλευσή του ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε δήλωση στις κάμερες και καταφέρθηκε εναντίον των Μέσων Ενημέρωσης που «κάνουν προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Επικαλούμενος δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό Τύπο που, οπως είπε,  ανέφερε «χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης στο Σύνταγμα, ανέβηκε σε τρακτέρ», σχολίασε: «Πόσο ψέμα μπορεί να είναι αυτό, χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήμουν εκεί μαζί τους. Επιτέλους αυτή η προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώνει. Από όλα τα μίντια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα».

Πάντως, το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εκρηκτικό. Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν και σήμερα με τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος (μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,10) εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το κόμμα μπορεί να πάει στις ευρωεκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του να βρεθεί ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε (ΑΝΤ1) την ανάγκη για έναν «διαφορετικό» ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πως «εκλέξαμε πρόεδρο, όχι μονάρχη». «Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία του Κασσελάκη. Εκλέξαμε πρόεδρο και αυτό δεν το αρνείται κανένας» είπε αλλά υποστήριξε πως «δεν τίθεται ζήτημα ηγεσίας, μπαίνει ζήτημα πορείας και πολιτικού προσανατολισμού. Δεν βλέπω κίνδυνο διάλυσης του κόμματος».

Αντίδραση υπήρξε και από τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος χαρακτήρισε «αβάσιμη» την επιστολή Κασσελάκη και υπογράμμισε ότι «δεν είναι σωστό, είναι άδικο το περιεχόμενο η επιστολή Κασσελάκη. Αν δεν είχε ληφθεί η πρωτοβουλία για το ερωτηματολόγιο και αν χθες δεν είχαμε πάρει τέτοια επιστολή χωρίς ο κ. Κασσελάκης να γνωρίζει γιατί συγκλήθηκε η Πολιτική Γραμματεία, δεν θα ήμασταν πρωτοσέλιδο σε 6-7 εφημερίδες».

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε, με πρώτο τον κ. Κασσελάκη, είναι όλα να πηγαίνουν καλά και να μην δίνονται αφορμές» τόνισε για να συμπληρώσει «αν κοιτάξουμε από ποιου πρωτοβουλίες προήλθε η αρνητική δημοσιότητα, καμία δεν ξεκίνησε από εμάς αλλά από τον πρόεδρο και την ομάδα του. Εμείς δεν φύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να βοηθήσουμε, έπρεπε να υπάρχει ήδη ένα όργανο στη λογική του πρωινού καφέ», είπε.

Όσον αφορά στο ερωτηματολόγιο, ο κ. Ραγκούσης απάντησε ότι «καλώς έγινε αλλά να δώσουμε τα αποτελέσματα στη δημοσιότητα». «Το πρόβλημα είναι ότι όταν έχεις βάλει μπροστά ένα συνέδριο που είναι η ανώτατη δημοκρατική διαδικασία για τα μέλη, είναι η Θεία Λειτουργία για τα μέλη, όταν έχει τελειώσει ο προσυνεδριακός διάλογος, τα θέματα αυτά έπρεπε να έχουν μπει νωρίτερα. Όταν βάζει ο πρόεδρος τέτοια ζητήματα σημαίνει ότι τον απασχολούν. Προσπαθούμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνει. Δεν θέλω κανείς να είναι απαισιόδοξος. Η έννοια μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι όρθιος και όχι να τον καταστρέψουμε».

Απαντώντας στα όσα ακούγονται ο Πέτρος Παππάς κάλεσε όλες τις πλευρές να κάνουν ένα βήμα πίσω για να υπάρξει εκτόνωση. Παράλληλα, χαρακτήρισε «αυτοκτονική» μια πρόταση μομφής κατά του προέδρου, ενώ σχετικά με το ερωτηματολόγιο υποστήριξε ότι αυτό αφορά σε θέματα που έχουν τεθεί στην εσωκομματική συζήτηση εδώ και χρόνια και οι απαντήσεις θα λειτουργήσουν συμβουλευτικά.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος παραδέχθηκε ότι η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη στο εσωτερικό του κόμματος, όμως σημείωσε ότι δεν τέθηκε ζήτημα για πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Υπήρξε μία αιφνιδιαστική ενέργεια με ένα ερωτηματολόγιο και άλλαξε μία ατζέντα, αντί να είναι το συνέδριο για το αγροτικό, τα μέλη θα έρθουν κι αντί για πολιτικά θέματα, θα συζητούν για το σήμα του», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι η διαφωνία δεν αφορά στο περιεχόμενο, αλλά στη χρονική συγκυρία. «Πρέπει να γίνει οργανωμένα η συζήτηση για όλα αυτά. Προβλέπεται στο καταστατικό», ανέφερε σχετικά για να προσθέσει «ο πρόεδρος έχει εκλεγεί από τη βάση, γιατί λέγαμε να δώσουμε τον λόγο στα μέλη. Στηρίζω απολύτως και σέβομαι το αποτέλεσμα της βάσης που εξέλεξε τον πρόεδρο».

«Βόμβα» Γιώργου Τσίπρα στο παρά πέντε της κρίσιμης συνεδρίασης Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ: Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε άλλον…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: