Ανοικτή επιστολή 400 καλλιτεχνών που ζητούν να μην αποκλειστεί το Ισραήλ από την Eurovision: Ελεν Μίρεν και Μπόι Τζορτζ ανάμεσα στα ηχηρά ονόματα

Fil Photo Helen Mirren arrives for the screening of ‘Un petit frere (Mother and son)’ during the 75th annual Cannes Film Festival, in Cannes, France, EPA/CLEMENS BILAN




Περισσότερες από 400 διασημότητες και καλλιτέχνες έβαλαν την υπογραφή τους σε ανοικτή επιστολή η οποία ζητά από τους διοργανωτές του ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού της Eurovision να μην μποϊκοτάρουν το Ισραήλ από τη φετινή διοργάνωση, εξαιτίας του πολέμου που διεξάγει στη Γάζα.

Την πρωτοβουλία διοργάνωσε η μη κερδοσκοπική οργάνωση Creative Community For Peace, με την επιστολή να αναφέρει: «Πιστεύουμε ότι ενοποιητικοί θεσμοί όπως οι διαγωνισμοί τραγουδιού είναι κομβικοί στο να βοηθούν να γεφυρώνουμε τις πολιτισμικές μας διαφορές και να ενώνουν τους ανθρώπους από διαφορετικές καταγωγές μέσω της αγάπης προς τη μουσική.

«Όσοι ζητούν αποκλεισμό του Ισραήλ ακυρώνουν το πνεύμα του διαγωνισμού και τον μετατρέπουν από μια γιορτή της ενότητας σε ένα πολιτικό εργαλείο».

Σύμφωνα με τον Guardian, οι υπογραφές περιλαμβάνουν επίσης τους ηθοποιούς Selma Blair, Mayim Bialik, Ginnifer Goodwin, Liev Schreiber, Julianna Margulies, Emmy Rossum and Debra Messing.

Το γράμμα έρχεται ως απάντηση στο προ μηνός αίτημα περισσότερων από 2.000 μουσικών από τη Φινλανδία, την Ισλανδία και τη Σουηδία -η οποία φιλοξενεί φέτος τον διαγωνισμό- να απαγορευτεί η συμμετοχή του Ισραήλ στη διοργάνωση, λόγω του πολέμου που διεξάγει στη Γάζα.

Με πληροφορίες από Guardian

«Νίκο, έλα να δεις, έλα να παίξεις το “Χαλασιά μου” με τον τρόπο σου τον αιολικό»: Το γράμμα μελισσοκόμου από τον Θεσσαλικό Κάμπο στον Νίκο Πορτοκάλογου που έγινε viral [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: