Ακρως προκλητικές ενέργειες των κατοχικών δυνάμεων στα τρία ελληνικά σχολεία του Ριζοκαρπάσου: Εκφοβίζουν τους εγκλωβισμένους

File Photo: To Γυμνάσιο στο Ριζοκάρπασο. Πηγή: http://www.rizokarpason.com




Tα γεγονότα τα οποία παρουσίασε πριν από λίγες μέρες σε αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Υπουργός Παιδείας της Κύπρου, Αθηνά Μιχαηλίδου για το θέμα της λογοκρισίας και άλλων απαγορεύσεων που επιβάλλει το κατοχικό καθεστώς στα κατεχόμενα σχολεία μας στο Ριζοκάρπασο, ενόχλησαν πολύ την κατοχική δύναμη.

Αποκλειστικές πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι από το πρωί σήμερα, «αξιωματούχοι» του ψευδοκράτους, συνοδευόμενοι από ψευδοαστυνομικούς, μπήκαν στα τρία ελληνικά σχολεία του Ριζοκαρπάσου (νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο και εξατάξιο γυμνάσιο) και άρχισαν να ελέγχουν τα πάντα, από βιβλία, τετράδια, αίθουσες διδασκαλίας μέχρι και ηλεκτρονικό και άλλο διδακτικό υλικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε αρκετές περιπτώσεις απομόνωσαν εκπαιδευτικούς και τους υπέβαλαν συνεχείς ερωτήσεις.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή παρέμβαση των κατοχικών αρχών στα εκπαιδευτικά θέματα των εγκλωβισμένων, που σίγουρα δεν είναι άσχετη με τις καταγγελίες στις οποίες προέβη η Υπουργός Παιδείας στις Βρυξέλλες και την πολύ θετική αντίδραση όλων των ευρωβουλευτών που συμμετείχαν στη συνεδρία.

Σημειωτέον, ότι η Αθηνά Μιχαηλίδου κατήγγειλε την κατοχική δύναμη για παραβίαση του δικαιώματος των εγκλωβισμένων μας για πλήρη πρόσβαση στην εκπαίδευση, με λογοκρισία και απαγορεύσεις βιβλίων, με αποκλεισμό εκπαιδευτικών και με πολλά άλλα εμπόδια που παρεμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των κατεχόμενων σχολείων μας.

Με πληροφορίες από Philenews

Η πρωτοβουλία Παπαδόπουλου για το Κυπριακό και η μεταρρύθμιση στην Τ.Α. προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: