Η πρωτοβουλία Παπαδόπουλου για το Κυπριακό και η μεταρρύθμιση στην Τ.Α. προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Νικόλας Παπαδόπουλος. Φωτογραφία ΔΗΚΟ




Η κατάσταση σε ό,τι αφορά το τερματικό Βασιλικό, η εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η πρωτοβουλία για συντονισμό κινήσεων ενόψει εξελίξεων στο Κυπριακό από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Αναπόφευκτη η σύγκρουση για το Βασιλικό» γράφει στο κύριο της θέμα ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επιδίωξη της ΕΤΥΦΑ να βρει μια άκρη με τον εργολάβο του τερματικού στο Βασιλικό δεν έφερε αποτέλεσμα.

Προβάλλει επίσης το σχέδιο «Κτίζω» και γράφει ότι ένα χρόνο μετά οι πρόσφυγες που συμμετέχουν είναι στα όριά τους και αποφασισμένοι να ζητήσουν δημόσια εξηγήσεις για την ηχηρή σιωπή των κυβερνώντων.

Αναφέρεται επίσης στα πρώτα ετήσια μνημόσυνα για τον Κυπριανό και την Αναστασία, τους δυο Κύπριους που σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σημειώνοντας πως σε κώμα βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Οι στρεβλώσεις δοκιμάζουν μια ιστορική μεταρρύθμιση» γράφει ότι από την πρώτη μέρα εφαρμογής οι νέες τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές καλούνται να διαχειριστούν τις αδυναμίες στον σχεδιασμό της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Προέδρου του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου, Κωνσταντίνου Κωνσταντή, ο οποίος ανέφερε ότι το ΕΤΕΚ έχει τη δυνατότητα να συμβάλει σημαντικά στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους. Αλλού αναφέρει ότι η Βουλή των Νέων εκπέμπει SOS για αύξηση των αυτοκτονιών.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Κίνηση με παρενέργειες» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι αιφνιδίασε ακόμα και τους συνομιλητές στη συμπολίτευση ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανακοινώνοντας το Σάββατο την ανάληψη πρωτοβουλίας για συντονισμό κινήσεων ενόψει εξελίξεων στο Κυπριακό.

Προβάλλει επίσης τη διαρροή λυμάτων στο φράγμα της Αχνας με σοβαρές περιβαλλοντικές συνέπειες. Γράφει αλλού ότι το 65% όσων καταλήγουν στη φυλακή είχαν προηγουμένως κάνει χρήση ναρκωτικών, σύμφωνα με στοιχεία από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «’Παυσίπονα’ τα μέτρα κατά της ακρίβειας που εξήγγειλε η κυβέρνηση» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι θα πρέπει να διεκδικηθούν μόνιμες και όχι περιοδικές ελαφρύνσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Γράφει επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει αύριο νέους κανόνες ποινικού δικαίου για την προστασία του περιβάλλοντος στην ΕΕ. Γράφει επίσης ότι είναι παράνομη η άρνηση άμβλωσης λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρα Κώστα Παρασκευά.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Επεξεργαζόμαστε ιδέες και κίνητρα για να πετύχουμε κινητικότητα στο Κυπριακό, λέει ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: