Το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ απέκτησε [καθυστερημένα] ο σπουδαίος Γουίλεμ Νταφόε [photos, video]

FILE PHOTO: US actor Willem Dafoe arrives for the screening of the movie ‘Gonzo Girl’ at the 18th annual Rome International Film Fest, in Rome, Italy, 26 October 2023. The Festa del Cinema di Roma runs from 18 to 29 October 2023. EPA/RICCARDO ANTIMIANI




Ο Γουίλεμ Νταφόε, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε 150 ταινίες στη μακροχρόνια καριέρα του τιμήθηκε με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

  • «Είναι τιμητικό να βρίσκομαι εδώ και να συμμετέχω σε αυτό» είπε ο ηθοποιός δείχνοντας τη Λεωφόρο του Χόλυγουντ.

«Είναι υπέροχο να είμαι μέρος αυτής της κοινότητας καλλιτεχνών και ανθρώπων, με το να μοιράζονται τις εμπειρίες τους και να βλέπουμε τα πράγματα από τη δική τους οπτική, μας κάνουν να νιώθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον και μας ενώνουν» πρόσθεσε ο Γουίλεμ Νταφόε.

Ως ένας από τους πιο πολυτάλαντους ηθοποιούς του Χόλυγουντ, ο Νταφόε έχει υποδυθεί διαφορετικούς ρόλους, από τον φλύαρο φαροφύλακα στην ταινία «The Lighthouse», έναν γκάνγκστερ στο «Wild At Heart» του Ντέιβιντ Λιντς και τον Βίνσεντ βαν Γκογκ στο «At Eternity’s Gate». Πιο πρόσφατα, υποδύθηκε έναν ιδιόρρυθμο επιστήμονα στην ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου που απέσπασε Χρυσή Σφαίρα.

  • Έχει λάβει τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ – μία για Α΄ Ανδρικό Ρόλο για την ερμηνεία του ως Βαν Γκογκ και τρεις για Β’ Ανδρικό Ρόλο.

Στην τελετή στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ ήταν παρόντες οι Πέδρο Πασκάλ και Πατρίσια Αρκέτ οι οποίοι εξήραν τη γενναιοδωρία και το ταλέντο του Νταφόε. Ο Πέδρο Πασκάλ επαίνεσε τον Γουίλεμ Νταφόε ως τον «σημαντικότερο δάσκαλό του».

«Επαναπροσδιορίζει την έννοια του επαναστάτη και της πρωτοτυπίας μετατρέποντας τη σε γενναιοδωρία, ακεραιότητα, καλοσύνη και διασκέδαση» είπε ο Πασκάλ μιλώντας για τον «καταπληκτικό φίλο του».

«Θα πω ότι είναι ο καλύτερος Αμερικανός ηθοποιός της εποχής μας» τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ήρθε ξανά ο ήλιος μετά από 30 πολικές νύχτες: Στο Ινουβικ του Καναδά γιορτάζουν το τέλος της «αξημέρωτης περιόδου»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: