Τα ουκρανικά drones έφτασαν μέχρι στις περιφέρειες της Μόσχας και του Λένινγκραντ, “τα καταρρίψαμε” λένε οι Ρώσοι: Απάντησαν με πυραυλικά πλήγματα στην Χαρκίβ

epa11084526 Ukrainian rescuers work at the site of an overnight Russian rocket attack in Kharkiv, Ukraine, 16 January 2024(Issued 17 January). EPA, YAKIV LIASHENKO




Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν ουκρανικό drone στους αιθέρες της Μόσχας και δεύτερο στον εναέριο χώρο της περιφέρειας Λένινγκραντ, όπως συνεχίζει να ονομάζεται η περιοχή γύρω από την πόλη που μετονομάστηκε σε Αγία Πετρούπολη.

Το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε μέσω Telegram ότι οι αναχαιτίσεις έγιναν περί τη 01:30 (σ.σ. τοπική ώρα· 00:30 ώρα Ελλάδας).

Ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σαμπιάνιν ανέφερε νωρίτερα μέσω της ίδιας πλατφόρμας ότι αναχαιτίστηκε τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που κατευθυνόταν στη Μόσχα. Δεν υπήρξαν απώλειες ή ζημιές όταν τα συντρίμμια έπεσαν στο έδαφος, διαβεβαίωσε.

  • Πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας στην περιφέρεια Χαρκίβ της Ουκρανίας, ένας νεκρός

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν χθες Τετάρτη την Τσουχούιβ, κοινότητα κοντά στη δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη, τη Χαρκίβ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να υποστεί ζημιές κτίριο δομής εκπαίδευσης, ανέφεραν ο περιφερειάρχης και οι ένοπλες δυνάμεις.

Ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ διευκρίνισε μέσω μέσω Telegram ότι έγιναν δυο πλήγματα στην Τσουχούιβ, νοτιοανατολικά της Χαρκίβ.

Εργαζόμενη σε εγκατάσταση παραγωγής θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας σκοτώθηκε και άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη στρατιωτική διοίκηση της Χαρκίβ, τα πλήγματα έγιναν με τροποποιημένους πυραύλους συστήματος (σ.σ. αντιαεροπορικής άμυνας) S-300.

Προχθές Τρίτη δυο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν συνοικία της Χαρκίβ τραυματίζοντας 17 ανθρώπους, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Η πόλη γίνεται συχνά στόχος ρωσικών επιθέσεων. Την περασμένη εβδομάδα χτυπήθηκε ξενοδοχείο της μητρόπολης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαιώνει πάγια ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην ουκρανική επικράτεια γίνονται αποκλειστικά εναντίον στρατιωτικών στόχων.

Σύμφωνα με τον κ. Σινεχούμποφ, γυναίκα σκοτώθηκε σε ρωσικό βομβαρδισμό εναντίον χωριού κοντά στην Κούπιανσκ, ανατολικότερα, επίκεντρο των μαχών στην ίδια περιφέρεια. Δυο παιδιά τραυματίστηκαν, πρόσθεσε.

Στη Χερσώνα (νότια), οι αρχές ανέφεραν ότι άνδρας σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του σε ρωσικούς βομβαρδισμούς εναντίον της ομώνυμης πρωτεύουσας της περιφέρειας.

Από την άλλη πλευρά, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως στη Χαρκίβ οι δυνάμεις του διεξήγαγαν πλήγμα «ακριβείας» εναντίον κτιρίου στο οποίο στρατωνίζονταν «ξένοι μαχητές», στην πλειονότητά τους Γάλλοι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν κάπου 60 εξ αυτών. Δεν παρουσίασε κάποια απόδειξη για τον ισχυρισμό αυτό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Μόσχα, Russian Federation
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κίεβο, Ukraine

Σιγοκαίει η φωτιά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου με επέκταση του πολέμου: Μεγαλύτερη η πιθανότητα στους προσεχείς μήνες απ΄ό,τι στο παρελθόν δηλώνει ο Ισραηλινός ΓΕΕΘΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: