Στον Μπιλ Κλίντον «αρέσουν τα νεαρά κορίτσια», λέει μία εκ των νεαρών που κακοποιούσε σεξουαλικά ο Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα ο κατάλογος με τα ονόματα

File photo: O τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. EPA, Thais Llorca




Κατά την διάρκεια της ανάκρισης από τη Sigrid McCawley, τη δικηγόρο της Virginia Giuffre, η Johanna Sjoberg, κατήγορος του Τζέφρι Έπσταϊν (Jeffrey Epstein) ρωτήθηκε αν ήξερε ότι ο Κλίντον ήταν φίλος του Epstein.

Τα παραπάνω αναφέρονται στα απόρρητα έγγραφα για την περίφημη δίκη του Τζέφρι Έπσταϊν, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ, Λορέτα Πρέσκα, αποφάνθηκε τον περασμένο μήνα ότι δεν υπάρχει νομική δικαιολογία για τη συνέχιση της απόκρυψης περισσότερων από 150 ονομάτων των “John and Jane Does”, που αναφέρονται στα αρχεία.

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν αναφορές στους πρώην προέδρους Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, τον μάγο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, τον Πρίγκιπα Άντριου, τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ, τον ηθοποιό Κέβιν Σπέισι, τον δικηγόρο Άλαν Ντερσοβίτζ, τον πρώην Κυβερνήτη του Νέου Μεξικού Μπιλ Ρίτσαρντσον και τον πρώην αντιπρόεδρο Αλ Γκορ, μεταξύ άλλων.

«Ήξερα ότι είχε σχέσεις με τον Μπιλ Κλίντον», είπε. «Δεν ήξερα ότι ήταν φίλοι μέχρι που διάβασα το άρθρο του Vanity Fair σχετικά με το ότι πήγαν μαζί στην Αφρική».

«Σου μίλησε ποτέ ο Τζέφρι για τον Μπιλ Κλίντον;» ρώτησε ο McCawley.

«Είπε μια φορά ότι στον Κλίντον αρέσουν οι νεαρές, αναφερόμενος στα κορίτσια», είπε η Sjoberg, επικαλούμενη συνομιλίες με τον Epstein.

Ο πρώην πρόεδρος δεν έχει κατηγορηθεί για κάτι ανάρμοστο που σχετίζεται με τον Επστάιν.

Σύμφωνα με μια μήνυση που κατατέθηκε το 2014, ο Έπσταϊν κανόνισε σεξουαλικές συναντήσεις για «πολλούς επιφανείς Αμερικανούς πολιτικούς, ισχυρά στελέχη επιχειρήσεων, ξένους προέδρους, έναν γνωστό πρωθυπουργό και άλλους παγκόσμιους ηγέτες».

Ο Μπιλ Κλίντον κατονομάστηκε στα έγγραφα ως «στενός προσωπικός» φίλος του Τζέφρι Έπσταϊν.

«Η κυρία Giuffre ανέφερε τη στενή προσωπική σχέση του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον με την κατηγορούμενη [Ghislaine Maxwell] και τον Jeffrey Epstein», αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Η Giuffre κατονόμασε επίσης την Κλίντον ως ένα «πρόσωπο κλειδί» που μπορεί να δώσει πληροφορίες για τη ρομαντική σχέση της Μάξγουελ και του Έπσταϊν.

Σε μια δήλωση στο Fox News Digital, ένας εκπρόσωπος του πρώην προε΄δρου διέψευσε τη στενή σχέση της Κλίντον με τον Έπσταϊν.

«Δεν είχαν στενή προσωπική σχέση», είπε η Άντζελ Ουρένα, εκπρόσωπος της Κλίντον.

Μαζί με την ονομασία του πρώην προέδρου ως φίλου του Έπσταϊν, έγγραφα κατονομάζουν επίσης τον ιδιωτικό σεφ Ρινάλντο Ρίζο.

Σύμφωνα με έγγραφα, ο Rizzo κατέθεσε ότι η Maxwell φέρεται να «απείλησε» μια 15χρονη κοπέλα κατάσχοντας το διαβατήριό της για να «προσπαθήσει να την κάνει» να έχει σεξ με τον Epstein στο ιδιωτικό του νησί.

Σε άλλη περίπτωση, ο Rizzo κατέθεσε ότι η Maxwell φέρεται να «προεδρεύει» σε μια ομάδα έντεκα κοριτσιών, που ήταν μόλις 14 ετών, για να παίξουν ένα «παιχνίδι φιλιού» με τον Epstein (την καθοδηγούσε πως να φιλήσουν τον εκατομμυριούχο φίλο της).

Στη δημοσιότητα τα έγγραφα του Τζέφρι Έπσταϊν: Αποκαλύπτονται τα ονόματα 150 ατόμων που είχαν “φιλίες” με τον γνωστό δράστη σεξουαλικών εγκλημάτων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: