Στη δημοσιότητα τα έγγραφα του Τζέφρι Έπσταϊν: Αποκαλύπτονται τα ονόματα 150 ατόμων που είχαν “φιλίες” με τον γνωστό δράστη σεξουαλικών εγκλημάτων

FILE PHOTO: epa07704663 An undated handout photo made available by the US Attorney Southern District of New York showing Jeffrey Epstein. The US Attorney Southern District of New York state that they are appealing for members of the public who if they believe they are a victim of Jeffrey Epstein, or have information about the conduct alleged in the Indictment unsealed. EPA, US ATTORNEY SDNY HANDOUT




Εκατοντάδες σφραγισμένες δικαστικές καταθέσεις σχετικά με τον δράστη σεξουαλικών εγκλημάτων, Τζέφρι Έπσταϊν δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ, Λορέτα Πρέσκα, αποφάνθηκε τον περασμένο μήνα ότι δεν υπάρχει νομική δικαιολογία για τη συνέχιση της απόκρυψης περισσότερων από 150 ονομάτων των “John and Jane Does”, που αναφέρονται στα αρχεία.

Η Πρέσκα είχε δώσει εντολή να ξεκινήσει η αποσφράγιση μετά την 1η Ιανουαρίου.

Τα έγγραφα προέρχονται από μια πολιτική αγωγή του 2015 που επικεντρώθηκε σε ισχυρισμούς ότι η φίλη του Έπσταϊν, η Γκισλέιν Μάξγουελ, διευκόλυνε τη σεξουαλική κακοποίηση της Βιρτζίνια Τζιούφρ (Giuffre), φερόμενης ως θύματος εμπορίας.

Τα έγγραφα, που κατατέθηκαν στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο του Μανχάταν, φάνηκε να προσθέτουν λίγο περισσότερο φως στις σχέσεις που ο Έπσταϊν είχε διατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια με ισχυρούς άνδρες, όπως τους πρώην προέδρους Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τζ. Τραμπ και τον Βρετανό πρίγκιπα Άντριου.

Μεταξύ των εγγράφων που αποσφραγίστηκαν την Τετάρτη ήταν μια εκτενής κατάθεση τον Μάιο του 2016 της Johanna Sjoberg, ενός από τα φερόμενα θύματα του Epstein, η οποία είπε ότι ήταν κοντά στον Epstein από το 2001 έως το 2006. Ρωτήθηκε εάν ο Epstein της μίλησε ποτέ για τον Μπιλ Κλίντον εκείνη την περίοδο.

«Είπε μια φορά ότι στον Κλίντον αρέσουν μικρά, αναφερόμενος στα κορίτσια», κατέθεσε η κ. Sjoberg. Είπε επίσης ότι ενώ πετούσαν με τον Epstein σε ένα από τα αεροπλάνα του, έκαναν μια απρογραμμάτιστη στάση στο Atlantic City, στο Νιου Τζέρσεϊ.

«Ο Τζέφρι είπε, «Τέλεια, θα καλέσουμε τον Τραμπ», κατέθεσε η κ. Sjoberg, προσθέτοντας ότι ο Epstein πρότεινε να επισκεφτούν το καζίνο του κ. Τραμπ.

Όσο για τον πρίγκιπα Άντριου, τον δεύτερο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η κα Sjoberg κατέθεσε ότι όταν τον γνώρισε για πρώτη φορά, «έβαλε το χέρι του στο στήθος μου».

Τα περισσότερα από τα διάσημα πρόσωπα που συνδέονται με τον Epstein είπαν ότι δεν γνώριζαν την απαράδεκτα καταχρηστική συμπεριφορά του με έφηβες ή νεαρές γυναίκες.

Ο κ. Κλίντον εξέδωσε δήλωση το 2019 λέγοντας ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα «τρομερά εγκλήματα» του Έπσταϊν. Ο πρώην πρόεδροςν δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για αδικήματα που σχετίζονται με τον Έπσταϊν, και δεν έφερε αντίρρηση για την αποσφράγιση των εγγράφων που τον αναφέρουν, δήλωσε εκπρόσωπος το βράδυ της Τετάρτης.

Ο 77χρονος Τραμπ έχει πει ότι είχε «τσακωθεί» με τον Έπσταϊν πριν από χρόνια και «δεν ήταν θαυμαστής του».

Σε μια κατάθεση, η Giuffre είπε ότι είχε σεξ με αρκετούς εξέχοντες πολιτικούς και οικονομικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του δισεκατομμυριούχου Αμερικανού επιχειρηματία Tom Pritzker.

Ο Pritzker δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο. Δεν είπε αν ήταν ανήλικη εκείνη την εποχή ή αν το σεξ ήταν ασυναίσθητο.

Ο ισχυρισμός της Giuffre εναντίον του Pritzker φάνηκε να μην έχει αναφερθεί προηγουμένως.

Στην κατάθεσή της, είπε επίσης ότι είχε σεξουαλική επαφή με άλλες εξέχουσες προσωπικότητες που στο παρελθόν αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς της, όπως ο ιδιοκτήτης hedge fund Glenn Dubin, ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζορτζ Μίτσελ και ο πρώην κυβερνήτης του Νέου Μεξικού Μπιλ Ρίτσαρντσον.

  • ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ…

Μια γυναίκα που είπε ότι την εκμεταλλεύθηκε ο Τζέφρι Έπσταϊν υποστήριξε ότι ο πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας έβαλε το χέρι του στο στήθος της στο αρχοντικό του Έπσταϊν στο Μανχάταν το 2001, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που αποσφραγίστηκαν την Τετάρτη.

Το περιστατικό, το οποίο έχει αναφερθεί προηγουμένως και το οποίο ο Άντριου έχει αρνηθεί ότι έχει συμβεί, ήταν μεταξύ των λεπτομερειών που αποκαλύφθηκαν σε μια σειρά εγγράφων που είχαν συνταχθεί στο παρελθόν.

Ο Έπσταϊν συναναστρεφόταν με τιτάνες της Γουόλ Στριτ, με διασημότητες και γνωστές προσωπικότητες προτού δηλώσει ένοχος για πορνεία από ανήλικους το 2008. Αυτοκτόνησε το 2019 σε ηλικία 66 ετών, ενώ περίμενε τη δίκη για ομοσπονδιακές κατηγορίες για σεξουαλική εμπορία.

Σε μια κατάθεση του 2016, η κατήγορος του Έπσταϊν, Johanna Sjoberg, είπε ότι ο πρίγκιπας Άντριου έβαλε το χέρι του στο στήθος της για να ποζάρει για μια φωτογραφία με τον Έπσταϊν, την Τζιούφρ και την Γκισλέιν Μάξγουελ, την πρώην κοπέλα του Έπσταϊν.

Η Sjoberg είπε ότι η φωτογραφία περιελάμβανε επίσης μια μαριονέτα που έγραφε “Prince Andrew”.

Από τον Andrew έχουν αφαιρεθεί οι περισσότεροι βασιλικοί του τίτλοι λόγω της σχέσης του με τον Epstein. Τακτοποίησε μια αστική αγωγή με τον Giuffre πέρυσι για ένα άγνωστο ποσό και αρνήθηκε ότι έκανε οποιοδήποτε από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορήθηκε.

Ο κατάλογος προέρχεται από μια μακροχρόνια αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέβαλε η Giuffre κατά της Maxwell.

Η Μάξγουελ, κόρη του Βρετανού μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρόμπερτ Μάξγουελ, εκτίει ποινή φυλάκισης 20 ετών για στρατολόγηση ανήλικων κοριτσιών για τον Έπσταϊν. έχει προσβάλει την καταδίκη της.

Η Giuffre κατηγόρησε την Maxwell ότι την στρατολόγησε όταν ήταν ανήλικη για να την κακομεταχειριστεί σεξουαλικά.

Η αμερικανίδα δικαστής Λορέτα Πρέσκα, η οποία επιβλέπει την υπόθεση, έκρινε ότι ορισμένα ονόματα θα παραμείνουν εμπιστευτικά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των ατόμων που ήταν ανήλικοι όταν ο Έπσταϊν τα κακοποίησε.

Σε λίγο περισσότερα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: