Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο Μητσοτάκης: Επαφές στο Νταβός με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης στο Νταβός της Ελβετίας, όπου θα πάρει μέρος στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Σήμερα και αύριο θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες- ανώτατα στελέχη εταιριών που δραστηριοποιούνται σε τομείς τεχνολογίας και ενέργειας, όπου θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ενώ θα συμμετάσχει σε δημόσιες συζητήσεις για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο και τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια συγκυρία αβεβαιότητας και ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή.

Μεταξύ άλλων, σήμερα ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σε πάνελ για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, στο οποίο θα λάβει μέρος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς.

Το μεσημέρι θα έχει συζήτηση με τον αρχισυντάκτη του γνωστού περιοδικού για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας Foreign Policy, κ. Ravi Agrawal.

Aναμένεται επίσης να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το Bloomberg.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Την Πέμπτη (18/1), στις 10:00 (ώρα Ελλάδας), ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συζήτηση με τίτλο «European Green Deal, Anyone?».

Στις 16:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση με τον Ravi Agrawal, αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy».

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

Την Παρασκευή (19/1), στις 10:10, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg και στη δημοσιογράφο Francine Lacqua.

Χρειάζονται κι άλλα μέτρα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα δηλώνει ο Επίτροπος Δικαιοσύνης: Δικαστικό σύστημα, προστασία και ενίσχυση δημοσιογράφων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: