Στήριξη στο ειρηνευτικό σχέδιο Μπορέλ για τη Μέση Ανατολή από τον Πέδρο Σάντσεθ: Στόχος να μπει τέλος στον φαύλο κύκλο της βίας ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους

FIE PHOTO A handout photo made available by Moncloa shows Spanish Prime Minister Pedro Sanchez EPA, MONCLOA, BORJA PUIG DE LA BELLACASA, HANDOUT




Ο Πέδρο Σάντσεθ, μετέφερε τη «σταθερή υποστήριξη» της ισπανικής εκτελεστικής εξουσίας στον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος πρότεινε ένα ειρηνευτικό σχέδιο για την αναζήτηση λύσης στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Κατά τη γνώμη του Προέδρου της Κυβέρνησης, «η λύση των δύο κρατών, Ισραήλ και Παλαιστίνης, και μια Διάσκεψη Ειρήνης στη Μέση Ανατολή είναι το πλαίσιο συνεργασίας της ΕΕ με τα μέρη και τη διεθνή κοινότητα».

Ο Σάντσεθ καταλήγει λέγοντας ότι: «Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια για τους Παλαιστίνιους, τους Ισραηλινούς και όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής».

Την ίδια αίσθηση εξέφρασε στη Βηρυτό και ο Υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Ισπανία θα έχει «ενεργό» ρόλο στο ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η διάσκεψη ειρήνης είναι μια ισπανική πρόταση και ως εκ τούτου θα είμαστε μια ενεργή χώρα στην ανάπτυξη του ειρηνευτικού σχεδίου που παρουσίασε χθες ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ», δήλωσε ο Αλμπάρες σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη.

Το σχέδιο που εκπόνησε ο Μπορέλ επιδιώκει να τερματίσει την ιστορική σπείρα βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων πέρα ​​από τον τρέχοντα πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, για τον οποίο η ΕΕ σκοπεύει να διοργανώσει μια ειρηνευτική διάσκεψη για το θέμα «σύντομα».

Ο οδικός χάρτης, χωρισμένος σε δώδεκα ακριβή βήματα, έχει ως κύριο στόχο του να αντιμετωπίσει τη σύγκρουση και την κατοχή που προηγήθηκε του πολέμου που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος Χαμάς, προκειμένου να προετοιμαστεί μια συνολική ειρήνη.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν ένοπλες οργανώσεις προσκείμενες στο Ιράν, δύο νεκροί: Ισχυρό κτύπημα στο Ιράκ για τις επιθέσεις κατά Αμερικανών στρατιωτών…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: