Σινοϊαπωνικός πόλεμος στο λιανεμπόριο: Η Uniqlo μήνυσε την «βασίλισσα» της fast fashion Shein ότι αντέγραψε προϊόν της

File Photo A man walks next to a Shein booth during the China International Supply Chain Expo in Beijing, China, 29 November 2023. China is holding its first China International Supply Chain Expo in Beijing from 28 November to 02 December with the theme of ‘Connecting the World for a Shared Future’. EPA/MARK R. CRISTINO




Μήνυση σε βάρος του κινεζικού γίγαντα της γρήγορης μόδας, Shein, κατέθεσε η ιαπωνική εταιρεία Uniqlo, κατηγορώντας την ότι πουλάει αντίγραφα της viral τσάντας της με την επωνυμία «Mary Poppins».

Η χιαστί τσάντα της Uniqlo έχει γίνει τεράστια επιτυχία στο διαδίκτυο, με τους TikTokkers να ανταγωνίζονται για το πόσα αντικείμενα μπορούν να χωρέσουν σε αυτήν.

Η εταιρεία Fast Retailing, στην οποία ανήκει το εμπορικό σήμα της Uniqlo ζητά από την Shein να σταματήσει αμέσως τις πωλήσεις των προϊόντων «μαϊμού» και να προχωρήσει σε αποζημιώσεις.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η τσάντα, η οποία πωλείται για περίπου 1.500 γιεν (10 δολάρια) στην Ιαπωνία, έχει γίνει παγκόσμια επιτυχία, με την Uniqlo να προειδοποιεί τους καταναλωτές για απομιμήσεις και προϊόντα «μαϊμού» που πωλούνται στο διαδίκτυο.

Η Fast Retailing «ενώνει τις δυνάμεις» της με την ανταγωνίστρια Hennes & Mauritz που μήνυσε τη Shein για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων στο Χονγκ Κονγκ, σε μια δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει ήδη από το 2021.

@lashnextdoorofficial Mary poppins bag IRL that you all need #bag #need #fashion #tiktokshop ♬ original sound – Lashnextdoor

Εκπρόσωποι της Shein, η οποία ιδρύθηκε στην Κίνα και εδρεύει πλέον στη Σιγκαπούρη, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η Uniqlo κατέθεσε την αγωγή κατά των Roadget Business, Fashion Choice και Shein Japan στις 28 Δεκεμβρίου σε περιφερειακό δικαστήριο του Τόκιο.

Σε ανακοίνωσή της η Fast Retailing αναφέρει ότι «η εταιρεία κατέθεσε αυτή την αγωγή επειδή διαπίστωσε ότι η μορφή των προϊόντων απομίμησης που πωλούνται από την Shein μοιάζει πολύ με εκείνη του δικού της προϊόντος».

«Η πώληση των προϊόντων απομίμησης από τη Shein υπονομεύει σημαντικά το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης των πελατών στην ποιότητα της μάρκας Uniqlo και των προϊόντων της».

Με πληροφορίες από Bloomberg

Στις αγορές βγαίνει την Τετάρτη το ελληνικό δημόσιο με δημοπρασία πενταετούς ομολόγου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: