«Προτίμησες αντί την αιχμαλωσία, τη μάχη μέχρι θανάτου»: Ταυτοποιήθηκαν τα οστά ενός ακόμα αγνοούμενου, στις 3 Φεβρουαρίου η κηδεία

Έχουν ανευρεθεί και ταυτοποιηθεί τα οστά του μακαρίτη Νίκου Α. Βλάχου. Φωτογραφία από Σωματείο Ελεύθερος Άγιος Αμβρόσιος Κερύνειας via Facebook




Ανευρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν τα οστά του αγνοούμενου μακαρίτη Νίκου Α. Βλάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση μέσω ανάρτησης του Σωματείου «Ελεύθερος Άγιος Αμβρόσιος Κερύνειας».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, πλησίον Τύμβου Μακεδονίτισσας το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 11:00.

Η ταφή θα γίνει στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς τα αδέρφια και συγγενείς του Νίκου.

Σε άλλη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την είδηση της ανεύρεσης και ταυτοποίησης των οστών, αναγράφεται:

Χρειάστηκαν 50 χρόνια για να βρεθούν τα ηρωικά οστά σου και να ενταφιαστείς με τις δόξες πού σού ταιριάζουν, γιατί προτίμησες αντί την αιχμαλωσία, τη μάχη μέχρι θανάτου, παρέα με τον αγαπητό φίλο και συμπολεμιστή σου Λαμπή Σερκή Ρούμουνου.

Τίμησες το όνομα τού παππού μας και τις οικογένειας σου, στους αιώνες των αιώνων.

Ας μην ξεχαστεί η θυσία σου και των άλλων προδομένων ηρώων μας, από κανένα μας και η θυσία σας να γίνει φάρος τής νεολαία μας, γιατί μόνο με θυσίες, θα υπάρξει απελευθέρωση και ελευθερία στη πατρίδα μας.

Δεν θα κλάψουμε και δεν θα γονατίσουμε σε κανένα, μόνο μπροστά στο μεγαλείο σου αγαπημένε μας

ΝΙΚΟ (ΕΛΕΝΗΣ και ΑΝΔΡΕΑ) ΒΛΑΧΟΥ.

Σήκωσε το γάντι το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας εναντίον του Τατάρ: Αμφισβήτησε τα μέτρα για τους Τουρκοκύπριους ο κατοχικός ηγέτες, ομιλεί για …”εξαπάτηση”!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: