Πιο δυνατή κι από τη μοναρχία η 4η εξουσία στη Βρετανία: Ο πρίγκιπας Χάρι απέσυρε την αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Mail on Sunday

FILE PHOTO: Britain’s Prince Harry, Duke of Sussex leaves The Silverstone Experience in Towcester, Northamptonshire, Britain, 06 March 2020. EPA, VICKIE FLORES EPA-




Την αγωγή του για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας Mail on Sunday απέσυρε την Παρασκευή ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας.

Ο 39χρονος Δούκας του Σάσεξ, είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του ομίλου Associated Newspapers για ένα άρθρο του 2022, που έγραφε πως εκείνος προσφέρθηκε να πληρώσει για αστυνομική προστασία μονάχα αφότου ξεκίνησε μια ξεχωριστή νομική μάχη σε βάρος της βρετανικής κυβέρνησης.

Το δημοσίευμα κατηγορούσε, επίσης, τον Χάρι, ηλικίας 39 ετών, ότι αποπειράθηκε να παραπλανήσει το κοινό σχετικά με την προθυμία του να πληρώσει για την αστυνομική προστασία, η οποία του αφαιρέθηκε αφότου εκείνος απαρνήθηκε τα βασιλικά καθήκοντά του το 2020.

Σε ένα άρθρο στον ιστότοπο της Daily Mail, η εφημερίδα έκανε γνωστό ότι, ώρες πριν τη λήξη της δικαστικής προθεσμίας, ο Χάρι «εγκατέλειψε την υπόθεση», σημειώνοντας μάλιστα ότι ο πρίγκιπας θα είναι «υπεύθυνος για τα νομικά έξοδα των 250.000 λιρών του εκδότη».

Ως αιτία της απόσυρσης της μήνυσης, ένας εκπρόσωπος των Σάσεξ είπε ότι ο δούκας αντ’ αυτού εστιάζει στην ασφάλεια της οικογένειάς του και στη νομική του υπόθεση εναντίον του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου είχε αποφασίσει ότι το δημοσίευμα της Mail ήταν συκοφαντικό, ανοίγοντας τον δρόμο στον Χάρι, προκειμένου να προχωρήσει την υπόθεση σε βάρος ενός εκ των μεγαλύτερων εκδοτών ΜΜΕ. Ωστόσο, η προσπάθειά του να υπάρξει μια απόφαση υπέρ του χωρίς μια δίκη απέτυχε.

Η υπόθεση συκοφαντίας που έχει πλέον αποσυρθεί είναι ξεχωριστή από τους ισχυρισμούς του πρίγκιπα για παράνομη απόκτηση πληροφοριών κατά των Associated Newspapers, οι οποίες πρόκειται να δικαστούν.

Με πληροφορίες από BBC

H ενόχληση από τα σχόλια του Κόλιν Στιούαρτ και τα μέτρα κατά της εγκληματικότητας στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: