H ενόχληση από τα σχόλια του Κόλιν Στιούαρτ και τα μέτρα κατά της εγκληματικότητας στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η αντίδραση της Κυβέρνησης στις δηλώσεις του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ για παραβιάσεις στη νεκρή ζώνη και από τις δυο πλευρές προβάλλεται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Επίσης προβάλλονται τα σχεδιαζόμενα μέτρα της Αστυνομίας κατά της εγκληματικότητας και της οπαδικής βίας και τα προβλήματα υλοποίησης της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Πνίγουν την ηθική με νομικά τερτίπια» γράφει στο κύριο θέμα της για ομαδική επίθεση κατά των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεν αρκεί η ενόχληση της Λευκωσίας για τη νεκρή ζώνη και θέτει το ερώτημα γιατί η ΚΔ δεν απευθύνεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τη μη αντικειμενικότητα των ΗΕ.

Αναφέρει αλλού ότι αναμένεται από την ηγεσία της Αστυνομίας να παρουσιάσει και να υλοποιήσει επιχειρησιακά σχέδια για εγκληματικότητα και οπαδική βία.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Ιρανός με άδεια μόνιμης διαμονής έκανε μπίζνες με ε/κ περιουσίες» και γράφει ότι η ΚΔ προχώρησε άμεσα σε ανάκληση της άδειας μόνιμης παραμονής του Ιρανού στην Κύπρο που έκανε μπίζνες με ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα, ενώ διερευνάται και το ενδεχόμενο σύνδεσής του με τον Τ/κ δικηγόρο που συνελήφθη στην Ιταλία για σφετερισμό ε/κ περιουσιών.

Γράφει αλλού ότι παραμένει ανενεργός ο εξοπλισμός παρακολούθησης τηλεφώνων, με τον σχετικό νόμο να επιστρέφει στη Βουλή για τροποποίηση. Ο «Π» αναφέρεται σε άλλο θέμα σε νέο εμπρησμό σε συνεργείο ελαστικών στην Πάφο, το οποίο ανήκει σε κατάδικο.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Σχέδια και για παρακολουθήσεις» γράφει στο κύριό του θέμα ότι τη Δευτέρα θα είναι έτοιμα τα μέτρα της Αστυνομίας κατά της εγκληματικότητας και πως έρχονται αλλαγές που σχεδιάζονται. Αναφέρεται αλλού σε νέα κλοπή καλωδίου μήκους 900 μέτρων από στύλους της ΑΗΚ.

Γράφει σε άλλο θέμα για μετ’ εμποδίων διαδικασία μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξαιτίας ελλιπούς μηχανογράφησης και μη επαρκούς προσωπικού.

Η «Χαραυγή» στο κύριό της θέμα με τίτλο «Συμπληρώνεται το παζλ των υποψηφιοτήτων για τοπικές εκλογές» γράφει για πολλές εκκρεμότητες ως προς την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προβάλλει επίσης σε άλλο θέμα δηλώσεις του Κόλιν Στιούαρτ ότι μια λύση στο Κυπριακό είναι εφικτή για τα Ηνωμένα Έθνη. Αλλού αναφέρεται στην έλλειψη ενεργών γηριάτρων και σημειώνει πως η μοναδική γηριατρική κλινική οδεύει προς κλείσιμο.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Ένοπλοι αστυνομικοί ενδέχεται να περιπολούν στους δρόμους των πόλεων», γράφει για πρόταση του Αρχηγού της Αστυνομίας για την ανάπτυξη ένοπλων περιπολιών στους δρόμους λόγω της αύξησης εγκληματικών ενεργειών τις τελευταίες εβδομάδες.

Γράφει αλλού ότι η Κυβέρνηση ενοχλήθηκε από σχόλια του Κόλιν Στιούαρτ για παραβιάσεις Ε/κ στην Πύλα και σε άλλα σημεία της νεκρής ζώνης. Αναφέρεται επίσης σε υπόθεση αντιρρησία συνείδησης ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει πρόστιμο και οδηγείται στη φυλακή.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Πορεία στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα!» και γράφει για κλίμα ανασφάλειας στην κοινή γνώμη μετά τα αλλεπάλληλα οργανωμένα εγκλήματα.

Σε άλλο σημείο γράφει πως το χρέος της Κυβέρνησης προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ξεπέρασε τα €10 δισεκ. Αναφέρει επίσης πως η ακρίβεια γονατίζει τα νοικοκυριά.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» με τίτλο «’Αν η πολιτεία κάποτε λυγίσει σε πιέσεις, η Εκκλησία δεν θα διστάσει να σηκώσει το βάρος της Ιστορίας μας’» προβάλλει στο κύριό της θέμα ομιλία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεώργιου με αφορμή την επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950, ενόψει εξελίξεων στο Κυπριακό.

Αλλού γράφει πως η Κύπρος βρίσκεται στην 21η θέση στην ΕΕ ως προς την ισότητα των φύλων. Επίσης προβάλλει αφιέρωμα στο Νέο Χωριό Κυθρέας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κ. Αλεξανδρόπουλος
Λευκωσία, Κύπρος

Η Κύπρος αντιμέτωπη με το οργανωμένο έγκλημα: Aναγκαία η άμεση λήψη μέτρων μετά τις μαφιόζικες δολοφονίες στο νησί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: