Ποιες ακριβώς ψήφους θέλει να πάρει ο Πούτιν στις ΗΠΑ; Εκλογικά κέντρα σε Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη, Χιούστον για τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου

FILE PHOTO: Εικόνα από τις εκλογές του 2019 στην Αγία Πετρούπολη. EPA/ANATOLY MALTSEV




Η Ρωσία θα ανοίξει τον Μάρτιο στις ΗΠΑ εκλογικά τμήματα για τις προεδρικές εκλογές της σε τρεις από τις διπλωματικές εκπροσωπήσεις της ή προξενεία στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται καθώς οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Η Ρωσία, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο σειράς δυτικών κυρώσεων λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία το 2022, δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα λειτουργήσει εκλογικά τμήματα στις ευρωπαϊκές χώρες, τις οποίες κρίνει “εχθρικές”.

Οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία προβλέπεται να διεξαχθούν στις 17 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, που ηγείται της Ρωσίας από το 2000, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για μια πέμπτη θητεία. Ως εκ τούτου ενδέχεται να παραμείνει στο Κρεμλίνο τουλάχιστον ως το 2030, όταν θα είναι 78 ετών. Η επανεκλογή του θεωρείται σχεδόν βέβαιη στη χώρα αυτή όπου κάθε πραγματική αντιπολίτευση έχει συνθλιβεί.

  • “Στις ΗΠΑ, προβλέπουμε να ανοίξουμε τρία εκλογικά τμήματα: στην πρεσβεία μας στην Ουάσιγκτον, όπως και στα προξενεία μας στη Νέα Υόρκη και το Χιούστον”, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ σε συνέντευξη που δόθηκε στη δημοσιότητα από την πρεσβεία του.

Οι ΗΠΑ παραδίδουν εξοπλισμό στην Ουκρανία κατά των ρωσικών δυνάμεων και οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει βαριές οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα ανοίξει εκλογικά τμήματα στην Ευρώπη. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα αναφέρθηκε σε αιτήματα για την εγγύηση της ασφάλειάς τους και διευκρίνισε ότι μια απόφαση θα ληφθεί πριν από τα τέλη Ιανουαρίου.

Χιλιάδες Ρώσοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους και πολλοί από αυτούς διαμένουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation

Παρέμβαση του Πεκίνου για να μην ανοίξει νέο μέτωπο: Κάνει έκκληση σε Πακιστάν και Ιράν για αυτοσυγκράτηση, μετά τους βομβαρδισμούς της Τεχεράνης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: