Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ καταγγέλλει το Ισραήλ χωρίς να το κατονομάζει: «Εξωφρενικά» τα πλήγματα εναντίον της Ερυθράς Ημισελήνου στη Λωρίδα της Γάζας, λέει…

epa11054126 Smoke rises following Israeli air strike during Israeli operations, in Al Maghazi refugee camp, in the Gaza Strip on, 02 January 2024. EPA, MOHAMMED SABER




Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κατήγγειλε χθες Τρίτη το βράδυ τα «εξωφρενικά» πλήγματα τα οποία υπέστη εγκατάσταση της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Καταδικάζοντας τα πλήγματα «εναντίον του νοσοκομείου Αλ Άμαλ» όπου βρισκόταν κέντρο εκπαίδευσης της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους υπογράμμισε μέσω X (του πρώην Twitter):

«Οι σημερινοί (σ.σ. χθεσινοί) βομβαρδισμοί είναι εξωφρενικοί. Το σύστημα υγείας της Γάζας έχει ήδη γονατίσει κι οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες υγείας και σε οργανώσεις αρωγής εμποδίζονται συνεχώς στις προσπάθειές τους να σώσουν ζωές λόγω των εχθροπραξιών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Γενεύη, United Nations

 

Ο Εμανουέλ Μακρόν φοβάται γενικευμένο πόλεμο μετά τη δολοφονία: Ο πρόεδρος της Γαλλίας καλεί το Ισραήλ να αποφύγει κάθε «κλιμάκωση», «ειδικά στον Λίβανο»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: