Για την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, για 40 μέρες: Αντιπροσωπεία της Χαμάς «θα επιστρέψει» στο Κάιρο με την τελική (;) απάντηση;

epa11309366 Palestinians search for missing people under the rubble of a destroyed building following an Israeli air strike in Al Nuseirat refugee camp, central Gaza Strip, 29 April 2024. EPA, MOHAMMED SABER




Αντιπροσωπεία της Χαμάς εγκατέλειψε το Κάιρο και «θα επιστρέψει» με «απάντηση» στην πιο πρόσφατη πρόταση που της έχει υποβληθεί για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, συνοδευόμενη από απελευθέρωση ομήρων.

Τα παραπάν, ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες μέσο ενημέρωσης το οποίο θεωρείται γενικά πως έχει δεσμούς με τις αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με «αιγυπτιακές πηγές» που επικαλέστηκε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Αλ Καχέρα, η αντιπροσωπεία αναχώρησε από το Κάιρο και «θα επιστρέψει με γραπτή απάντηση στην πρόταση».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας υποβλήθηκε στη Χαμάς, η οποία προβλέπει παύση των εχθροπραξιών για 40 ημέρες σε συνδυασμό με την απελευθέρωση ομήρων και αιχμαλώτων, γνωστοποίησε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον.

«Μια πολύ γενναιόδωρη προσφορά για μια κατάπαυση του πυρός 40 ημερών, απελευθέρωση χιλιάδων Παλαιστινίων αιχμαλώτων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση αυτών των ομήρων» έγινε στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, τόνισε ο Κάμερον σε μια συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Ριάντ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Κάιρο, Egypt
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ριάντ, Saudia Arabia

Πιέστε τη Χαμάς να δεχθεί εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων, απαιτεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στους ηγέτες του Κατάρ και της Αιγύπτου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: