Ο Χάρισον Φορντ τιμήθηκε στην τελετή των Critics Choice Awards: Στην Έμα Στόουν το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για το «Poor Things» [videos]

Actors Calista Flockhart and Harrison Ford attend the 29th Critics Choice Awards at The Barker Hangar in Santa Monica, California, USA, 14 January 2024. EPA, ALLISON DINNER




Ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ, ο Χάρισον Φορντ (Harrison Ford) τιμήθηκε με το βραβείο Συνολικής Καριέρας στην 29η τελετή απονομής των Critics Choice Awards, των βραβείων που απονέμει η Ένωση Κριτικών (Critics Choice Association) αναγνωρίζοντας επιτεύγματα στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Ο Φορντ παρέλαβε το βραβείο καταχειροκροτούμενος από το κοινό, μετά από ένα αφιέρωμα με τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές του επιτυχίες, ανέφερε το People.

«Πρώτα απ’ όλα, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και απλώς βλέπω σε τι μετατρέπεται η βιομηχανία μας και όλους τους ταλαντούχους ανθρώπους που έχουν ευκαιρίες που πιθανότατα δεν υπήρχαν στην αρχή της καριέρας μου» δήλωσε στη σκηνή.

«Βρίσκομαι εδώ λόγω ενός συνδυασμού τύχης και της δουλειάς υπέροχων σεναριογράφων, σκηνοθετών και παραγωγούς. Νιώθω εξαιρετικά τυχερός. Είμαι ευτυχής για αυτή την τιμή και την εκτιμώ πάρα πολύ» πρόσθεσε.

Ο σταρ στη συνέχεια ευχαρίστησε τη σύζυγό του, Καλίστα Φλόκχαρτ (Calista Flockhart, για τη στήριξη που του προσφέρει.

«Θέλω να ευχαριστήσω την υπέροχη σύζυγό μου, η οποία με στηρίζει όταν χρειάζομαι μεγάλη υποστήριξη. Και χρειάζομαι πολλή υποστήριξη» είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος όσο και η σύζυγός του.

 

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που είχα τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν και είμαι ευγνώμων» ανέφερε κλείνοντας ο Φόρντ την τρίλεπτη ομιλία του και αφού είχε παραλάβει το αγαλματίδιο από τον σκηνοθέτη του «Indiana Jones and the Dial of Destiny», Τζέιμς Μάνγκολντ (James Mangold).

«Ένα αστέρι τόσο μοναδικό που μαγνητίζει άλλα αστέρια, ένα αστέρι τόσο φωτεινό που έχει ζεστάνει τη ζωή του καθενός μας σε αυτή την αίθουσα, το κοινό μας και πιθανότατα, όλο τον πλανήτη» υπογράμμισε μεταξύ άλλων στον πρόλογό του ο σκηνοθέτης.

Τα βραβεία

Το «Oppenheimer», η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν για τη δημιουργία της ατομικής βόμβας, βραβεύθηκε σε οχτώ συνολικά κατηγορίες στην 29η τελετή απονομής των Critics Choice Awards, των βραβείων που απονέμει η Ένωση Κριτικών (Critics Choice Association) αναγνωρίζοντας επιτεύγματα στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, τα οποία θεωρούνται προάγγελος των Όσκαρ.

Το φιλμ απέσπασε και ακόμη εφτά διακρίσεις, μεταξύ άλλων για τη σκηνοθεσία, το μοντάζ, τη μουσική της αλλά και την ερμηνεία του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, που απέσπασε το βραβείο Β’ Ανδρικού ρόλου.

 

Η ταινία Barbie απέσπασε στη χθεσινή τελετή απονομής το βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας, ενώ διακρίθηκε σε πέντε ακόμη κατηγορίες, κυρίως τεχνικού χαρακτήρα.

Η Έμα Στόουν κέρδισε το βραβείο Καλύτερης ηθοποιού για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, όπου υποδύεται την Μπέλα Μπάξτερ, μια Βικτοριανή γυναίκα η οποία αυτοκτονεί, ανασταίνεται με τη βοήθεια ενός εκκεντρικού επιστήμονα που μεταμοσχεύει στο σώμα της το μυαλό του βρέφους που κυοφορούσε, και ξεκινάει ένα ταξίδι εξερεύνησης του εαυτού της.

«Το να υποδύομαι την Μπέλα ήταν μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μου. Ερμηνεύοντας αυτόν τον ρόλο είχα την ευκαιρία να “ξεμάθω” πολλά πράγματα, τα οποία έχουν να κάνουν με την ντροπή και τις συμβάσεις που μας επιβάλει η κοινωνία» είπε στην ομιλία της η Εμα Στόουν .

«Είμαι πολύ ευγνώμων στους κριτικούς… αλλά μαθαίνω να μη με νοιάζει τι πιστεύετε» αστειεύτηκε η ηθοποιός κατά την παραλαβή του βραβείου της.

«James Bond Destinations»: O γύρος του κόσμου από το Λονδίνο και την Κέρκυρα μέχρι την Αργεντινή μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου με τα ταξίδια του πιο διάσημου πράκτορα [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: