Μωσαϊκό καπετανάτων το δεξιό κόμμα του ΔΗΣΥ: Η, και πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Αννίτα χάνει την υποστήριξη αυτών που την προώθησαν…

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων , Αννίτα Δημητρίου, με τον Αναπληρωτή της Γραμματείας του Κράτους της Αγίας Έδρας, Αρχιεπίσκοπο Edgar Peña Parra. Φωτογραφία via Twitter, Cyprus Parliament, @CYParliament




Άστραψε και βρόντηξε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ και της Βουλής, κ. Αννίτα Δημητρίου. Το κόμμα της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, έχει μετατραπεί σε μωσαϊκό καπετανάτων και ακόμα και η ίδια ομολογεί την εικόνα αποσύνθεσης.

Και συμβαίνουν όλα αυτά επειδή απέτυχε να αναλάβει τα ηνία του κόμματος και ακόμα, διότι άφησε ανεξέλεγκτους αυτούς που την ανέδειξαν και δικαιολογημένα (;) περίμεναν την ευγνωμοσύνη της.

Με τα κομματικά της Κύπρου δεν ασχολούμαι πολύ, αλλά ο ΔΗΣΥ πάντα με …ιντριγκάρει, καθώς ξεκίνησε από την ακροδεξιά και έφτασε να υπηρετεί τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό και να επιμένει σε μία λύση του Κυπριακού που οδηγεί σε τουρκοποίηση και τις ελεύθερες περιοχές.

  • Οι περισσότεροι έχουν ρίζες στην ΕΟΚΑ Β’, που εξυπηρέτησε τους χουντικούς και ηθελημένα ή «άθελα»(;) ευθύνεται για την κυπριακή τραγωδία του 1974.

Είναι το κόμμα που ξεκίνησε με το σύνθημα του Γλαύκου Κληρίδη την «πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω» για να φτάσει να υποστηρίξει παθιασμένα το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν. Τότε μεγάλο κομμάτι των οπαδών του το εγκατέλειψε και ψήφισε «ΟΧΙ», αλλά στη συνέχεια επανήλθαν στο κομματικό μαντρί.

Η κ. Δημητρίου εκτοξεύθηκε στον πολιτικό «ουρανό» της Κύπρου με τη βοήθεια του Νίκου Αναστασιάδη, του Αβέρωφ Νεοφύτου και άλλων στελεχών. Μερικοί εξ αυτών τώρα θέλουν να την διώξουν. Η ανυπακοή των στελεχών είναι φαινόμενο πια στον ΔΗΣΥ. Τα όσα συμβαίνουν με τους υποψήφιους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δείχνουν βασικά την αποτυχία της κ. Προέδρου να ελέγξει το κόμμα.

Στην Κύπρο η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ: Η Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ξεκινήσει αύριο τις επαφές της με τον κ. Χριστοδουλίδη και τον κατοχικό ηγέτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: