Μύδροι Καντέρ: Πρόεδρε Μπάιντεν το να πουλάς F-16 στον Ερντογάν είναι σαν να τα πουλάς στο ISIS, την Αλ Κάιντα, τη Ρωσία, το Ιράν και τους Ταλιμπάν [video]

Στιγμιότυπο από το βίντεο του Ενές Καντέρ στο Twitter




Ο Ενές Καντέρ, ο γνωστός NBAer και αντιφρονούντας του καθεστώτος Ερντογάν, πήρε θέση και στο ζήτημα της διαφαινόμενης πώλησης των F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία.

Σε ανοικτό, διαδικτυακό μήνυμά του προς τον Πρόεδρο Μπάιντεν, ο διάσημος Τούρκος μπασκετμπολίστας ζητεί ουσιαστικά από τον Αμερικανό Πρόεδρο να μην προχωρήσει στην πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα.

Διότι αυτό, όπως λέει, θα ισοσυναμεί με το να πουλάνε οι ΗΠΑ τα ίδια αεροσκάφη σε «Ιράν, Ρωσία, Αλ Κάιντα, ISIS, Χεζμπολάχ και Ταλιμπάν».

Mάλιστα στην ανάρτησή του αναφέρεται και στην Ελλάδα και τις τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο.

«Δεν θυμάσαι [πρόεδρε Μπάιντεν[ όταν η Τουρκία χρησιμοποίησε τα F-16 για να σκοτώνει Κούρδους, να εκφοβίζει Κύπριους και Αρμενίους και να απειλεί ελληνικές περιοχές πάνω από το Αιγαίο;» ερωτά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Και σκωπτικά προσθέτει: «Η Ελλάδα παίρνει F-35 και η Τουρκία F-16. Με αυτό λοιπόν, πρόεδρε Μπάιντεν, υπονοείτε ότι δεν εμπιστευόμαστε την Τουρκία με την τελευταία μας τεχνολογία, αλλά αποφασίσαμε έτσι κι αλλιώς να την εξοπλίσουμε;».

 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ενές Καντέρ 

«Πρόεδρε Μπάιντεν: Θα έχετε αίμα αθώων στα χέρια σας. Η πώληση F-16 στον Ερντογάν είναι σαν να πουλάς F-16 στον ISIS, την Αλ Κάιντα, τη Ρωσία, το Ιράν, τη Χεζμπολάχ, τους Ταλιμπάν. Ο Ερντογάν συνεχίζει να είναι αναξιόπιστος
«Σύμμαχος», του ΝΑΤΟ αλλά με εκβιασμό πήρε τελικά τα όπλα του. Χάρη στον Ερντογάν, ο εκβιασμός είναι η νέα διπλωματία της Συμμαχίας.

Ο Erdogan θα χρησιμοποιήσει τα νέα αμερικανικά αεροσκάφη για να βομβαρδίσει νοσοκομεία, σχολεία, στρατόπεδα προσφύγων, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους, αστικές υποδομές και πολλά άλλα.

Πες μου ένα πράγμα που ο δικτάτορας Ερντογάν έχει αλλάξει.

Είναι ο ίδιος Ερντογάν που απορρίψαμε από το πρόγραμμα των F-35, ο ίδιος Ερντογάν που αγοράζει s400 από τη Ρωσία, ο ίδιος Ερντογάν που κράτησε όμηρο έναν Αμερικανό πάστορα, ο ίδιος Ερντογάν που επιτέθηκε σε Αμερικανούς πολίτες σε αμερικανικό έδαφος στην πρωτεύουσα του έθνους. Ο ίδιος Ερντογάν που χρηματοδοτεί και εξοπλίζει σεσημασμένους τρομοκράτες και τρομοκρατικές οργανώσεις και ο ίδιος Ερντογάν που μόλις ενίσχυσε τους δεσμούς με το ιρανικό καθεστώς – το ίδιο καθεστώς που στοχεύει να καταστρέψει την Αμερική και τους Αμερικανούς συμμάχους.

Πρόεδρε Μπάιντεν,

Ενώ δίνετε στον Ερντογάν νέα αεροσκάφη, η Τουρκία υποστηρίζει πλήρως και ανοιχτά το ISIS, τη Χαμάς, την Αλ Κάιντα, το Ιράν, τη Ρωσία, τη Χεζμπολάχ.
Δεν θυμάστε ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε τα F-16 της για να σκοτώνει Κούρδους, να εκφοβίζει Κύπριους και τους Αρμένιους, και να απειλεί ελληνικά εδάφη πάνω από το Αιγαίο;

Επίσης: η Ελλάδα παίρνει F-35, η Τουρκία παίρνει F-16 Μήπως, Πρόεδρε Μπάιντεν, υπονοείτε ότι δεν εμπιστευόμαστε την Τουρκία για να της δώσουμε την τελευταία μας τεχνολογία, αλλά αποφασίσαμε να την εξοπλίσουμε ούτως ή άλλως.

Πρόεδρε Μπάινεν

Η κυβέρνηση επέλεξε να αγνοήσει τον εκβιασμό, τη διπλωματία των ομήρων και όλες τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που χαρακτηρίζουν την Τουρκία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν όχι μόνο το αγνόησε, αλλά επέλεξε να τους ανταμείψει με όπλα για αυτό. Μην ξεχνάτε ότι η Τουρκία είναι ο Δούρειος ΙΟππος για τον Πούτιν και το ιρανικό καθεστώς στο ΝΑΤΟ. Όσο το ΝΑΤΟ περιλαμβάνει την Τουρκία, το ΝΑΤΟ θα είναι αδύναμο και εκτεθειμένο.

  • Παράλληλα σε έτερη ανάρτησή του ο Καντρέρ αναφέρετα στις ολοένα και στενότερες σχέσεις Αγκυρας – Τεχεράνης γράφοντας:

«Το κακό συναντά το κακό… Την ίδια μέρα που η Τουρκία και το Ιράν ανακοίνωσαν βαθύτερους οικονομικούς δεσμούς, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε μια πιθανή πώληση F-16 στην Τουρκία. Πότε ακριβώς η Δύση και το ΝΑΤΟ θα αρχίσουν να ξεμπροστάζουν τον δικτάτορα Ερντογάν και να του ζητούν να λογοδοτήσει; Επίσης, χθες το βράδυ μαχητές με τη στήριξη του Ιράν σκότωσαν 3 Αμερικανούς στρατιώτες μόλις λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση (Ραϊσί) με τον Ερντογάν.

 

 

Ο Ερντογάν ιδρύει ισλαμιστικό κόμμα στη Γερμανία: Για να βάλει τον… εαυτό του και τη Χαμάς από την πίσω πόρτα στο ευρωκοινοβούλιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: