Κυβέρνηση και κοινωνία θεατές της ζούγκλας της ασφάλτου που καθημερινά κλείνει σπίτια: Τραγωδία δεν είναι μόνο οι νεκροί, είναι κυρίως τα αίτια και η απραξία

File photo: Επέμβαση του ΕΚΑΒ σε ατύχημα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Ακρως ανησυχητικό είναι πλέον το φαινόμενο με τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Ελλάδας αλλά και σε κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Η κατάσταση με τα τροχαία έχει ξεφύγει καθώς καθημερινά νέοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο, κυρίως μέσα στις πόλεις. Μόλις χθες τέσσερις νέοι χάθηκαν μέσα σε λίγες ώρες σε δύο τροχαία δυστυχήματα στην Αθήνα. Και κυριότερο είναι ότι την πληρώνουν μαζί με τους καθ’ έξιν παραβάτες και ανύποπτοι οδηγοί άλλων οχημάτων που απλώς πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Πρόσφατα άλλα τρία θανατηφόρα τροχαία σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, του Πόρτο Ράφτη και του Περιστερίου, με τραγικό απολογισμό τρεις νεκρούς και έναν τραυματία.

Η οδήγηση χωρίς κράνος και ζώνη ασφαλείας, η υπερβολική ταχύτητα, η έλλειψη αστυνόμευσης, και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό με την απειρία των οδηγών οδηγούν σε καθημερινές τραγωδίες και κλείνουν σπίτια.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η νυχτερινή διασκέδαση καταλήγει σε τραγωδία. Κατά γενική ομολογία ελάχιστα είναι τα αλκοτέστ και οι έλεγχοι των αρμοδίων αρχών για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Κατά διαστήματα η Τροχαία ενημερώνει πομποδώς για τους ελέγχους και τα, όντως, «εντυπωσιακά» ποσοστά παραβάσεων.

Όμως είναι προφανές ότι αυτό σταγόνα στον ωκεανό των εκατοντάδων χιλιάδων μικρών και μεγάλων παραβάσεων που συντελούνται καθημερινά στους δρόμους όλης της χώρας.

Προφανώς είναι δύσκολο από τη μια μέρα στην άλλη να ελεγχθεί η ζούγκλα της οδηγικής ασυδοσίας. Αλλά κάποτε πρέπει να γίνει η αρχή. Αλλιώς οι τραγωδίες θα αποτελούν μονότονα τίτλους δημοσιευμάτων και των εικονοστάσια θα «φυτρώνουν» όλο και περισσότερα στα πεζοδρομια και στα διαζώματα.

Tέσσερις νεκροί σε παραλιακή και Ομόνοια 

Τέσσερις νεκροί σε λίγες ώρες σε τροχαία στην Ομόνοια και την παραλιακή.

Συγκεκριμένα τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς και δύο σοβαρά τραυματίες σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 23.00 την Τρίτη στην παραλιακή (λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή).

Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και χτύπησε πάνω σε δέντρα και κολώνα φωτισμού. Επίσης 2 ακόμα ΙΧ έκαναν ελιγμούς για να αποφύγουν το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα το ένα να χτυπήσει στο κράσπεδο και να υποστεί μικρές υλικές ζημιές με τον οδηγό να είναι καλά στην υγεία του.

Το δεύτερο ΙΧ που ακολουθούσε κινούμενο στο ρεύμα προς Πειραιά, έκανε επίσης ελιγμό με αποτέλεσμα να παρασύρει 2 πεζούς οι οποίοι ως εκ θαύματος δεν τραυματίστηκαν.

Όπως έγινε γνωστό το όχημα που εξετράπη της πορείας του κινείτο με μεγάλη ταχύτητα – τουλάχιστον 180 χιλιομέτρων την ώρα. Πρόκειται για το όχημα του ενός ατόμου που έχασε τη ζωή του.

Η κυκλοφορία διεκόπη στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή (παραλιακή) από το ύψος της συμβολής της με την λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στο ρεύμα προς Πειραιά. Κοντά στις 01:00 της Τετάρτης δόθηκε στην κυκλοφορία και πάλι.

Προανάκριση από την Τροχαία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ χρειάστηκε και η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό επιβαινόντων από το όχημα.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, μια μοτοσικλέτα εξετράπη της πορείας της στην οδό Πατησίων στη συμβολή με την Πανεπιστημίου. Από το τροχαίο έχασαν τη ζωή τους οι δύο αναβάτες της μοτοσικλέτας.

Και ας μην ξεχνάμε πως σύμφωνα με στοιχεία της Compare The Market AU, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση στις χειρότερες χώρες για οδικά ταξίδια, καθώς μεταξύ άλλων σημειώνονται 8,31 τροχαία ατυχήματα ανά 100.000 κατοίκους.

Hellas Journal

Γιατί αυτοί είμαστε: Η Ελλάδα και επισήμως στις χειρότερες χώρες για ταξίδια με αυτοκίνητο – Βενζίνη, δρόμοι, θανατηφόρα τροχαία…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: