IQ υψηλότερο από του Αϊνστάιν: 12χρονος Εγγλέζος εντάχθηκε στην ελίτ του 2% των ευφυέστερων ανθρώπων του κόσμου [video]

O 12χρονος Ρόρι με το πιστοποιητικό ένταξής του στην Mensa. Screenshot via TheSun/




Ένα 12χρονο αγόρι από το Ντέβον του φέρεται να εντάχθηκε στη Mensa αφού συγκέντρωσε σε τεστ IQ υψηλότερη βαθμολογία  από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ.

Ο Ρόρι Μπίντγουελ πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία των 162 στο τεστ Cattell III-B – παρόλο που δεν γνώριζε τίποτα για το τεστ και δεν προετοιμάστηκε για αυτό εκ των προτέρων, ανέφερε η North Devon Gazette.

  • Ο Χόκινγκ και ο Αϊνστάιν λέγεται ότι είχαν IQ περίπου 160.

Η μητέρα του Ρόρι, Άμπι Μπίντγουελ, είπε στην εφημερίδα ότι ο γιος της ήταν χαλαρός κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης ενώ «πήγε ακόμη χαλαρός και στην τουαλέτα  κατά τη διάρκεια ενός τμήματος της εξέτασης».

Ο Ρόρι συμμετείχε στο δίωρο τεστ στο Έξετερ ένα δεκαπενθήμερο μετά τα δωδέκατα γενέθλιά του και φέρεται να κλήθηκε  στη Mensa μέρες αργότερα.

  •  Η Mensa είναι ένας μη κερδοσκοπικός διεθνής οργανισμός, μια παγκόσμια κοινωνία ανοιχτή μόνο σε άτομα των οποίων ο Δείκτης Νοημοσύνης (I.Q.) βρέθηκε να ανήκει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού

Η μητέρα του Ρόρι είπε ότι ο γιος της «έχει το χάρισμα ενός απίστευτου εγκεφάλου που είναι ικανός να βρίσκει λύσεις και να απομνημονεύει  πληροφορίες».

Ο Ρόρι έδειξε πρώιμα σημάδια ευφυΐας στην ηλικία των δύο ετών όταν ολοκλήρωσε μόνος του παζλ 100 κομματιών, ανέφερε η North Devon Gazette.

Λέγεται επίσης ότι εμπέδωσε την άλγεβρα του 7ου  έτους όταν ήταν στην 2η τάξη και διάβασε και τα επτά βιβλία του Χάρι Πότερ τις πρώτες οκτώ εβδομάδες του λοκντάουν για τον COVID-19.

Εκτός από τον ακαδημαϊκό χώρο, ο μαθητής του  στο Great Torrington School λέγεται ότι είναι ένας δεινός αθλητής, που εκπροσωπεί το σχολείο σε αγώνες ανώμαλου δρόμου, στο ποδόσφαιρο και το ράγκμπι.

Η μητέρα του είπε ότι, παρά τις ικανότητές του, συνεχίζει να είναι  ένας κανονικός 12χρονος που χρειάζεται περιστασιακή επιτήρηση για να συγκεντρωθεί στις σχολικές του εργασίες.

Δείτε φωτο και βίντεο με τον Ρόρι να ανακοινώνει το επίτευγμά του ΕΔΩ

 

 

Με πληροφορίες από SkyNews

Macintosh: Θυμάστε την «αρχαιολογία» της Apple; Ο επαναστατικός κομπιούτερ του Στιβ Τζόμπς έγινε 40 χρόνων [photos, videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: