Η ισλαμική Τουρκία συνεχίζει να διαφημίζεται ως τουριστικός προορισμός προβάλλοντας τον Απόλλωνα και τα «δανεικά» της αρχαία

Πηγή εικόνας https://goturkiye.com/




Στην έντυπη Le Monde δημοσιεύεται ολοσέλιδη (σελ. 5) διαφημιστική τουριστική καταχώρηση του goturkiye.com που υπό τον τίτλο «Η τυρκουάζ ακτή: Η Γη του Φωτός» προβάλλει προορισμούς στην τουρκική παράκτια περιοχή, που εντείνεται από την πόλη Φετιγιέ ως τη Μερσίνη, κάνοντας λόγο για ιδανικούς προορισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, που συνδυάζουν τη φύση, την Ιστορία, τη μεσογειακή διατροφή καθώς κι ένα εξαιρετικό κλίμα.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στις αρχαίες πόλεις Λυκία, Παμφυλία και Πισιδία καθώς και στις Σίδη και Άσπενδο με τα «επιβλητικά ρωμαϊκά θέατρα (…) που φιλοξενούν το καλοκαίρι παραστάσεις θεάτρου και χορού».

Επίσης, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η Λυκία, γνωστή ως “Γη του Φωτός”, προσφέρει στον σύγχρονο ταξιδιώτη ένα φυσικό τοπίο διάσπαρτο με συναρπαστικούς ναούς, αφιερωμένους στον Απόλλωνα, τον θεό του φωτός (…)».

Σκληρή αντιπαράθεση στις Βρυξέλλες ανάμεσα στον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη και Αλβανό υπουργό για την υπόθεση Μπελέρη [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: