Οι γερμανικοί εφιάλτες, τα πυρηνικά και ο Τρίτος Παγκόσμιος Πολεμος: Σενάρια ψυχροπολεμικής παράνοιας με φόντο την πιθανή επιστροφή του Ντόναλντ Τράμπ

Former US President Donald J. Trump holds a campaign rally at SNHU Arena in Manchester, New Hampshire, USA, 20 January 2024. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ*, Αθήνα

 Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο καινούργιος χρόνος μπήκε κυριολεκτικά με το δεξί! Και είναι βέβαιο ότι το θριαμβευτικό come back του Ντόναλντ Τράμπ με την σαρωτική επικράτηση στις προκριματικές εκλογές της Αιόβα έκανε κάποιους να χάσουν το ύπνο τους. Όχι μόνο στην αμερικανική ήπειρο, αλλά και στην απέναντι ακτή του Ατλαντικού.

Ακόμη και πριν το «ποδαρικό» της Αιόβα, ο «εφιάλτης» της επιστροφής Τράμπ ήταν βασικό θέμα ανάλυσης στα μεγάλα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Μόνο που οι «αναλύσεις» ξέφυγαν από την πεπατημένη της κοινής λογικής.

Ο τρόμος μπροστά στην απειλή επανάκαμψης ενός «δύσκολου» Αμερικανού συνομιλητή, που έχει διαφορετικές ιδέες για την «ατλαντική συνεργασία» και την εντέχνως δαιμονοποιημένη «ρωσική απειλή», παρέλυσε την γερμανική πολιτική ελίτ οδηγώντας την σε σενάρια γεωστρατηγικής…παράνοιας με κεντρικό μότο τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Που σύμφωνα με τους αναλυτές του Βερολίνου καθιστά αναγκαία την απόκτηση πυρηνικών όπλων από την Ευρωπαική Ενωση!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή μεταφέροντας γεγονότα που πολύ φοβούμαι δεν θα διαβάσετε σε κανένα συστημικό ελληνικό μέσο ενημέρωσης.

  • Θυμάστε μήπως τον Γιόσκα Φίσερ; Εκείνον τον ανεκδιήγητο «Πράσινο» υπουργό εξωτερικών της κυβέρνησης Σρέντερ, που από πρώην…παιδί των λουλουδιών μεταμορφώθηκε σε πολεμικό γεράκι βάζοντας την υπογραφή του στον απάνθρωπο Νατοικό βομβαρδισμό της Σερβίας;

Ο Γιόσκα Φίσερ, που στην δεκαετία του ’80 αλυσοδενόταν μαζί με άλλους μουρλούς σε δημόσια κτίρια για να μην έρθουν στην Γερμανία οι αμερικανικοί πυρηνικοί «πύραυλοι του θανάτου», ήταν ο άνθρωπος που ξανάφερε την Λουφτβάφε στα Βαλκάνια. Στον ναζιστικό …τόπο του εγκλήματος. Και 24 χρόνια αργότερα, σε μια συνέντευξη του στην διαδικτυακή έκδοση της Die Zeit, κάλεσε την Ευρώπη να φτιάξει πυρηνικό οπλοστάσιο για να μην ξαναζήσουμε …άκουσον-άκουσον, ένα νέο Αουσβιτς!

Τι σχέση μπορεί να έχει το Αουσβιτς με τον Πούτιν, μόνο το μυαλό κάποιων Γερμανών πιθανόν να γνωρίζει. Ο Φίσερ πάντως δήλωσε ότι ντρέπεται για την αδυναμία της πατρίδας του να βοηθήσει την Ουκρανία και διερωτήθηκε τι θα συμβεί…αν επανεκλεγεί ο Τράμπ.

Υπάρχει κίνδυνος, κατά την άποψη του, να χαθεί η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα προστασίας έναντι των Ρώσων και για αυτό η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει δικό της πυρηνικό οπλοστάσιο. Όχι η Γερμανία μόνη της…Η διοικούμενη από την Γερμανία, Ευρωπαική Ενωση! Να έχει το δικό της κόκκινο κουμπί, σε μια βαλίτσα που θα βρίσκεται, ας πούμε, κάτω από το κρεβάτι της Ουρσουλας φον ντεν Λάιεν…

Δυστυχώς αυτό δεν είναι το όραμα ενός Γερμανού πολιτικού που ξεμωράθηκε. Την ίδια ιδέα, που για κάθε λογικό Ευρωπαίο ακούγεται ανατριχιαστική, βρήκαν ιδιαίτερα συναρπαστική και άλλοι “opinion makers” της γερμανικής πολιτικής σκηνής. Μία μόλις μέρα μετά την απίστευτη συνέντευξη του Φίσερ, τέσσερις από τους πιο γνωστούς αρθρογράφους της «θεσμικής» Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε, έγραψαν ένα κοινό άρθρο με τίτλο:

« Το ΝΑΤΟ σε ετοιμότητα: Τι θα κάνει η Ευρώπη αν εκλεγεί ο Τράμπ;». Σε αυτό προχωρούσαν ακόμη περισσότερο τις θέσεις του πρώην γερμανού υπουργού εξωτερικών υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη δεν χρειάζεται το πυρηνικό οπλοστάσιο μόνο για αποτροπή, αλλά για να αποκτήσει τη δυνατότητα…προληπτικής καταστροφής στο έδαφος, του αντίστοιχου πυρηνικού οπλοστασίου του Πούτιν!

Δεν πέρασαν λίγες μέρες και η Die Welt στην κυριακάτικη έκδοση της φιλοξένησε μια άλλη ανάλυση στο ίδιο πνεύμα που όμως προσέθετε έναν προβληματισμό: Ποιος θα κρατάει τη βαλίτσα με τους κωδικούς; Θα περιφέρεται από πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα με βάση την εναλλασσόμενη προεδρία στην ΕΕ; Κι αν ποτέ φτάσει σε ανυπότακτες χώρες όπως η Ουγγαρία; Α, όχι, αυτό δεν γίνεται, κατέληγε ο αρθρογράφος προτείνοντας να αφεθεί η διαχείριση των πυρηνικών όπλων σε ένα διευθυντήριο μεγάλων κρατών, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, άντε και η Πολωνία…

Ένα μήνα νωρίτερα και ο βρετανικός Economist που απηχεί τις απόψεις των απανταχού γκλομπαλιστών και του διεθνούς κεφαλαίου χαρακτήριζε τον Τράμπ ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο της νέας χρονιάς.

  • Από τον περασμένο Αύγουστο είχε αποκαλύψει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες(δηλαδή οι Γερμανοί)αναζητούν εναλλακτικό σχέδιο για μία υποχρεωτική συμβίωση με τον ιδιόρρυθμο τέως πρόεδρο. «Γιατί μία επιστροφή Τράμπ στην εξουσία των ΗΠΑ με το μέτωπο της Ουκρανίας ακόμη ανοιχτό, προφανώς θα σημαίνει την διακοπή κάθε στήριξης στο Κίεβο, όπως άλλωστε επιθυμούν οι Ρώσοι».

Προφανώς αυτό το τελευταίο που θα συνέβαλε καταλυτικά στην εδραίωση της διεθνούς ειρήνης, θεωρείται «κόκκινη γραμμή» για τους αρχιερείς της Παγκοσμιοποίησης. Και μόλις προ ημερών η “Bild”, αυτή τη φορά, έφερε στο φως απόρρητα επιτελικά σχέδια του γερμανικού υπουργείου άμυνας που προβλέπουν γενικευμένη σύρραξη του ΝΑΤΟ με την Ρωσία το 2025.

Η αποκάλυψη όχι μόνο δεν διαψεύστηκε, αλλά το γερμανικό υπουργείο άμυνας επιβεβαίωσε ότι είναι υποχρεωμένο να μελετά όλων των ειδών σε σενάρια εμπλοκής, ακόμη και τα…ακραία.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η γερμανική πολιτική ηγεσία ζει σε ένα καθεστώς απόλυτης παράνοιας, τρόμου και μίσους ταυτοχρόνως, απέναντι στους Ρώσους τον Πούτιν και τον…Τράμπ. Στην προσπάθεια της να αποδιώξει τους φόβους της, αλλά και να να πάρει την ρεβάνς από τους «Σλάβους», δεν θα διστάσει να εμπλέξει ολόκληρη την Ευρώπη σε ένα παιχνίδι πυρηνικού ολέθρου.

Υπό αυτή την έννοια, ούτε ο Πούτιν, ούτε ο Τράμπ είναι οι επικίνδυνοι της παρέας. Επικίνδυνοι είναι οι συνήθεις ύποπτοι που αιματοκύλισαν δύο φορές τον πλανήτη μέσα σε έναν αιώνα…

* Γιώργος Χαρβαλιάς
Συγγραφέας του βιβλίου  «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια»

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η εμμονή του πρωθυπουργού να επιβάλει περιθωριακές ατζέντες στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. είναι ανεξήγητη: Μικροκομματική πλειοδοσία gay …δικαιωματισμού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: