«Γιατί φάγαμε πρώτα τον πιλότο»: Επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος στις Άνδεις που έγινε ταινία στο Netflix εξηγεί [video]

Πηγή Photo: Screenshot via YouTube




Στις 13 Οκτωβρίου 1972, 16 από τους 40 επιβάτες μιας πτήσης τσάρτερ επέζησαν ύστερα από αεροπορικό δυστύχημα. Παρέμειναν 72 μέρες καθηλωμένοι σε συνθήκες πολικού ψύχους στις Άνδεις, χωρίς να σταματήσουν να ελπίζουν.

Η ελπίδα όμως δεν αρκούσε. Έπρεπε να επιβιώσουν.

Ένας επιζών της συντριβής του αεροπλάνου που ενέπνευσε την ταινία του Netflix «Society of the Snow» μίλησε στο LADbible για την επιβίωση στα βουνά των Άνδεων, όπου οι επιβαίνοντες στράφηκαν στον κανιβαλισμό προκειμένου να ζήσουν και έδωσε εξήγηση πώς αποφάσισαν να φάνε πρώτα τον πιλότο.

Ο Κάρλος Ράεζ Ροντρίγκεζ επέζησε της συντριβής της πτήσης 571 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουρουγουάης και πέρασε 72 ημέρες στο ακραίο κρύο, το χιόνι και την πείνα.

Η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη. Το μόνο που ένιωθες είναι πόνος στο στομάχι σου και ξέρεις ότι αν δεν φας, θα πεθάνεις».
Οι δύσκολοι καιρού απαιτούν δύσκολες αποφάσεις και ο ίδιος συνειδητοποίησε πως όλοι είχαν την ίδια ιδέα, αλλά δεν έλεγαν τίποτα. Και αυτή ήταν να φάνε τη σάρκα των συνεπιβατών τους που δεν είχαν επιζήσει.

«Ο πρώτος άνθρωπος που άκουσα να το λέει δυνατά ήταν ο Νάντο Παράντο, όταν του είπα ότι δεν είχε μείνει τίποτα στην αποθήκη τροφίμων», θυμήθηκε.

«Eίναι τρελός, θέλει να φάει τον πιλότο»

«Και μου είπε: “Καρλίτος, θα έτρωγα τον πιλότο”. Το οποίο ήταν πολύ φυσικό να το πει γιατί είχε χάσει τη μητέρα του και την αδελφή του στη συντριβή, οπότε συνειδητά ή όχι, είχε κάτι εναντίον του πιλότου».

Ο Καρλίτο εκτιμά ότι αυτό το συμπέρασμα θα μπορούσε να το έχει βγάλει ο καθένας. Και επιπλέον, πρόσθεσε, «δεν γνωρίζαμε το πλήρωμα. Όλοι οι άλλοι ήταν φίλοι μας».

Ο επιζών συνειδητοποίησε ότι το σκεφτόταν κι αυτός, αλλά καθώς ήταν ο νεότερος απ’ όλους δεν τολμούσε να το πει.

Ωστόσο, είχε δίκιο, όλοι είχαν την ίδια ιδέα. Ο Καρλίτος εξήγησε: «Το ανέφερα στον Αδόλφο Στράουχ, σε μια πράξη απόλυτης δειλίας».

«Είπα: “Αδόλφο, ο Νάντο είναι τρελός, θέλει να φάει τον πιλότο». Και ο Αδόλφο είπε, «Όχι. Δεν είναι τόσο τρελός. Τα ξαδέρφια μου κι εγώ είχαμε την ίδια ιδέα».

«Όταν την 10η ημέρα μάθαμε τα νέα ότι η έρευνα είχε ματαιωθεί, τότε ήταν που άρχισε να μας περνάει από το μυαλό ταυτόχρονα ότι η μόνη πιθανή επιλογή μας ήταν να τραφούμε από τους νεκρούς συνταξιδιώτες μας, γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος», επισημαίνει.

Όταν οι επιζώντες έμαθαν ότι οι προσπάθειες διάσωσης είχαν ματαιωθεί και ανακάλυψαν ότι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με κανέναν, αποφάσισαν να στείλουν άτομα να αναζητήσουν βοήθεια και τελικά τα κατάφεραν.

Οι τελευταίοι επιζώντες απομακρύνθηκαν από το βουνό στις 23 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από LADBible

 

Τοξικά εμφυτεύματα, Viagra σε καθημερινή βάση και ολονύχτια όργια: Η χήρα του Χιου Χέφνερ αποκαλύπτει τι συνέβαινε στην έπαυλη του Playboy

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: