Το Netflix έδιωξε τους «τσαμπατζήδες» και εκτόξευσε τα κέρδη του: 9,3 εκατομμύρια νέοι συνδρομητές μέσα σε 3 μήνες

FILE PHOTO: Χαρακτήρας της δημοφιλούς σειράς του Netflix, La Casa de Papel. EPA, BILAWAL ARBAB 2070




Σημαντική αύξηση των κερδών τους πρώτους τρεις μήνες του 2024 ανακοίνωσε το Netflix, συνεπεία κυρίως της απόφασης της συνδρομητικής πλατφόρμας να καταργήσει την δυνατότητα της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης.

Η εταιρεία αύξησε το πελατολόγιό της κατά 9,33 εκατομμύρια νέους συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, σχεδόν διπλάσια από τον μέσο όρο των 4,84 εκατομμυρίων εκτιμήσεων των αναλυτών. Τα έσοδά της για το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά σχεδόν 15% σε ετήσια βάση φθάνοντας στα 9,37 δισ. δολάρια. Η εταιρεία κατέγραψε επίσης σημαντικές επιτυχίες στο περιεχόμενό της, όπως το αστυνομικό δράμα Griselda, το οποίο βοήθησε την πλατφόρμα στην προσέλκυση συνδρομητών.

H κίνηση που ξένισε 

Όμως το Netflix προχώρησε σε μια κίνηση που προκάλεσε ερωτήματα. Στην επιστολή της προς τους επενδυτές η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει πλέον να γνωστοποιεί τα έσοδα ανά συνδρομητή βάσει των τριμηνιαίων συνδρομών, από το πρώτο τρίμηνο του 2025. Αυτές οι μετρήσεις ήταν εδώ και καιρό ο κύριος τρόπος με τον οποίο η Wall Street αξιολογούσε την απόδοση της εταιρείας, αλλά το Netflix προσπάθησε να στρέψει την εστίαση σε παραδοσιακά στοιχεία όπως πωλήσεις και κέρδη. Όπως ανέφερε, η διοίκηση θα συνεχίσει να αναφέρει σημαντικές αλλαγές στην συνδρομητική βάση του.

Σύμφωνα με το Netflix οι αριθμοί συνδρομητών έχουν γίνει «μόνο ένα στοιχείο της ανάπτυξής μας», ζητώντας από τους επενδυτές να επικεντρωθούν στα κέρδη και τα έσοδά.

Ορισμένοι επενδυτές είδαν την απροσδόκητη απόφασή της να σταματήσει να αναφέρει αριθμούς συνδρομητών ως ένδειξη ότι το κύμα αύξησης των πελατών της Netflix μάλλον φτάνει στο τέλος του».

Άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες, όπως η μητρική Meta του Facebook και η πλατφόρμα X, πρώην Twitter, έχουν ήδη σταματήσει να αναφέρουν αριθμούς μηνιαίων ενεργών χρηστών.

Με πληροφορίες από CNN

«Εκατό χρόνια μοναξιά» στο Netflix: Οι έρωτες και η λήθη της οικογένειας Μπουενδία έγιναν σειρά* Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια «έφυγε» ο μεγάλος Μάρκες [trailer]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: