Επίσημο αίτημα της Ελλάδας στις ΗΠΑ για συμπαραγωγή 7 φρεγατών νέας γενιάς κλάσης Constellation, δήλωσε ο Δένδιας: Μίλησε και για drone-υποβρύχια

By U.S. Navy graphic/Released – This image was released by the United States Navy with the ID 200430-N-NO101-150 (next).This tag does not indicate the copyright status of the attached work. A normal copyright tag is still required. See Commons:Licensing.العربية ∙ বাংলা ∙ Deutsch ∙ Deutsch (Sie-Form) ∙ English ∙ español ∙ euskara ∙ فارسی ∙ français ∙ italiano ∙ 日本語 ∙ 한국어 ∙ македонски ∙ മലയാളം ∙ Plattdüütsch ∙ Nederlands ∙ polski ∙ پښتو ∙ português ∙ русский ∙ slovenščina ∙ svenska ∙ Türkçe ∙ українська ∙ 简体中文 ∙ 繁體中文 ∙ +/−, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=89647454




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

Μια αποκάλυψη έκρυβε η συνομιλία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια με τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, η Ελλάδα έχει ζητήσει επισήμως από τις ΗΠΑ να ενταχθεί στον σχεδιασμό και τη συμπαραγωγή 7 φρεγατών νέας γενιάς κλάσης Constellation.

Οι φρεγάτες κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Constellation του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών βασίζονται στις ευρωπαϊκές φρεγάτες πολλαπλών χρήσεων (FREMM), που βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία με το γαλλικό και το ιταλικό ναυτικό.

Το Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε το έργο της φρεγάτας FFG(X) τον Ιούλιο του 2017.

 

Το Ναυτικό επέλεξε πέντε ναυπηγούς για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους για έναν μελλοντικό σχεδιασμό για τις προτεινόμενες είκοσι φρεγάτες κατευθυνόμενων πυραύλων FFG(X).

Τον Απρίλιο του 2020, το Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι η Fincantieri Marinette Marine κέρδισε τη σύμβαση με ένα τροποποιημένο σχέδιο βασισμένο στο FREMM, σχεδιασμένο από τη Naval Group και τη Fincantieri. Το έργο μετονομάστηκε αργότερα σε πρόγραμμα FFG-62 από το ηγετικό πλοίο της κατηγορίας της.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, η Ελλάδα ζητά συμμετοχή στον σχεδιασμό και στην παραγωγή προκειμένου να έχει από την αρχή ένα πλοίο σύμφωνα με τις ανάγκες του ελληνικού πολεμικού ναυτικού και θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει ένα τεράστιο όφελος και για τον ελληνικό στόλο αλλά και για την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία.

Και θα λειτουργήσει ως φάρος που θα μπορούσε να αποδείξει τις δυνατότητες της Ελλάδας στην παραγωγή πλατφορμών και συστημάτων στον 21ο αιώνα.

Επίσης, δήλωσε ότι σε λίγες μέρες στο δημόσιο διάλογο το νομοθέτημα μας για την ενίσχυση της καινοτομίας ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και την παραγωγή συστημάτων νέας τεχνολογίας.

Μπορούμε να προχωρήσουμε στα μη επανδρωμένα και στον αέρα και στη θάλασσα και κάτω από τη θάλασσα.

Ανεξαρτήτως αυτού, ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι έφτασε ήδη στο υπουργείο Άμυνας η LoA των ΗΠΑ για την αγορά των F35. Επισήμανε ότι εκτός των αεροσκαφών τα επιτελεία θα μελετήσουν ενδελεχώς όλα όσα περιέχει το πακέτο βοήθειας από τις ΗΠΑ και θα τα αξιολογήσουν.

«Ατζέντα 2030» με νέες μονάδες για το Πολεμικό Ναυτικό: Τα δεδομένα με την παραχώρηση των LCS, εν αναμονή εξελίξεων για το «χτίσιμο» νέων πλοίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: