Επιπλέον αποζημίωση στους αγρότες της Θεσσαλίας έως 10.000 ευρώ για εξοπλισμό ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – 2 δισ για τις κατεστραμμένες υποδομές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Σκάι και στο δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, Αθήνα, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Πρόσθετη αποζημίωση στους αγρότες της Θεσσαλίας από 5.000 έως 10.000 ευρώ για τον εξοπλισμό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στηρίζει τους αγρότες στις δύσκολες περιστάσεις, ενώ ανέφερε ότι σήμερα θα γίνουν αναλυτικές ανακοινώσεις και θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα.

Σε συνέντευξή του στο ρ/φ ΣΚΑΪ 100,3 είπε ότι αποδείξαμε ότι στηρίζουμε τους αγρότες μας στις δύσκολες περιστάσεις. Έχουμε βαθιά σχέση με πρωτογενή τομέα και τον κόσμο του υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ πρόσθεσε ότι κάθε κινητοποίηση πρέπει να είναι λογική και να μην επιβαρύνει κοινωνικό σύνολο.

Ακόμα έκανε λόγο για παρεμβάσεις σε υποδομές που θα φτάσουν το 1 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία.

Αναφερόμενος στην τιμή του γάλακτος είπε ότι το κράτος θα είναι αμείλικτο, όπως και για επιχειρήσεις που σπεύδουν να κερδοσκοπήσουν.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο κομμάτι το πολύ σημαντικό των ελληνοποιήσεων του γάλακτος, που απασχολεί πάρα πολύ τους κτηνοτρόφους. Ακούω τα παράπονα, πάντα είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και έχουμε μια βαθιά σχέση με τον πρωτογενή τομέα, είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Και για τις όποιες καθυστερήσεις – αναφορικά με το κομμάτι του ρεύματος και την τροπολογία που κατατέθηκε χθες για τους αγρότες της Θεσσαλίας – φροντίζω εγώ ο ίδιος είπε ο κύριος Μητσοτάκης λέγοντας ότι πατά ο ίδιος το «γκάζι» προκειμένου να λύνονται τα προβλήματα.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ
Ελλάδα Αθήνα 

Μητσοτάκης: Έχουμε βάλει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε πορεία εξομάλυνσης, αυτό το κεκτημένο πρέπει να το διαφυλάξουμε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: