Επίδαυρος: 202 χρόνια από την Α’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Κ) καταθέτει στεφάνι, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 202η επέτειο της Α’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στη Νέα Επίδαυρο, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Νέα Επίδαυρο, παραβρέθηκε χθες, Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στην τελετή παράδοσης στο κοινό του τεχνικού έργου “Ανάδειξη Κάστρου Πιάδα, Νέας Επιδαύρου”. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Επιδαύρου για την 202η επέτειο της Α΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού συμμετείχε στη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στην Αναθηματική στήλη στην πλατεία της Α’ Εθνοσυνέλευσης, και προέβη σε δήλωση σημειώνοντας ότι «Η σημερινή επέτειος μας θυμίζει τον ένδοξο αγώνα των Ελλήνων και τις καταβολές της συνύπαρξής μας».

Παράλληλα τόνισε ότι «Το Σύνταγμα της Επιδαύρου συνιστά την ιδρυτική πράξη του ελληνικού Συνταγματισμού. Αποτυπώνει τη βούληση των Ελλήνων όχι μόνο για την ανεξαρτησία, αλλά και για πολιτική κυριαρχία και ελευθερία» και κατέληξε επισημαίνοντας ότι «Το “Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδας”, μαζί με τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, εμφορείται από τις αξίες του Διαφωτισμού και των μεγάλων επαναστάσεων. Στις αρχές του τέθηκαν τα θεμέλια του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ
Αθηνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: