Ένας ευσυνείδητος Ρατατούης: Κάμερα «έπιασε» ποντίκι να τακτοποιεί την αποθήκη ενός άνδρα κατά τη διάρκεια της νύχτας [video]

Στιγμιότυπο από το βίντεο που κατέγραψε το εργαζόμενο ποντίκι /YouTube




Επί δύο μήνες, ο φωτογράφος άγριας φύσης Ρόντνεϊ Χόλμπρουκ παρατηρούσε ότι αντικείμενα που άφηνε εκτός της σταθερής τους θέσης την ημέρα, κατά τη διάρκεια της νύχτας τοποθετούνταν μυστηριωδώς εκεί που ανήκαν.

Μη μπορώντας να εξηγήσει τον τρόπο, ο Χόλμπρουκ, από την Ουαλία, έστησε μια κάμερα νυχτερινής όρασης στον πάγκο εργασίας του για να μάθει τι συνέβαινε. Το αποτέλεσμα θυμίζει την ταινία κινουμένων σχεδίων Ο Ρατατούης του 2007, όπου ένα τρωκτικό μαγειρεύει κρυφά σε ένα εστιατόριο.

Ο 75χρονος Χόλμπρουκ είπε στο BBC: «Συμβαίνει εδώ και μήνες. Τον αποκαλώ Welsh Tidy Mouse. Στην αρχή, παρατήρησα ότι κάποια τροφή που έβγαζα για τα πουλιά κατέληγε σε κάποια παλιά παπούτσια που φύλαγα στο υπόστεγο, οπότε έστησα μια κάμερα».

Πλάνα νυχτερινής όρασης έδειξαν το φαινομενικά ευσυνείδητο τρωκτικό να μαζεύει μανταλάκια, φελλούς, παξιμάδια και μπουλόνια και τα τοποθετεί σε ένα δίσκο στον πάγκο εργασίας του Χόλμπρουκ.

Ο Χόλμπρουκ πειραματίστηκε ακόμη αφήνοντας διάφορα αντικείμενα για να δει αν το ποντίκι θα μπορούσε να τα σηκώσει, αλλά το πλάσμα δεν πτοήθηκε και φάνηκε να κουβαλάει ακόμη και καλώδια.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν είδα ότι το ποντίκι τακτοποιούσε», είπε ο Χόλμπρουκ.

«Μετέφερε όλα τα είδη στο κουτί, κομμάτια πλαστικού, παξιμάδια και μπουλόνια. Δεν μπαίνω στον κόπο να τακτοποιήσω τώρα, καθώς ξέρω ότι θα το φροντίσει. Αφήνω τα πράγματα έξω από το κουτί και τα ξαναβάζει στη θέση τους μέχρι το πρωί. Ενενήντα εννέα φορές στις 100 το ποντίκι θα τακτοποιήσει τη νύχτα».

Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη το 2019, όταν ένα viral βίντεο έδειξε ένα ποντίκι να «στοιβάζει» αντικείμενα σε μια αποθήκη κοντά στο Μπρίστολ.

Ο Στιβ ΜακΚέαρς είχε πει τότε στους δημοσιογράφους ότι νόμιζε ότι «τρελάθηκε» όταν βίδες και μεταλλικά αντικείμενα επανεμφανίζονταν σε ένα κουτί που περιείχε τροφή πουλιών. Έστησε μια κάμερα και κατέγραψε πλάνα από το ποντίκι να βάζει βίδες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα στο δοχείο.

Με πληροφορίες από Guardian 

Πολιτική κρίση στη Γαλλία; Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν * Εντός ωρών ο Μακρόν διορίζει διάδοχό της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: