Ευχές του Τζο Μπάιντεν στους Ορθόδοξους των ΗΠΑ αλλά και του κόσμου με αναφορά στην Ουκρανία: Ανεκτίμητες οι συνεισφορές της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας

US President Joe Biden delivers remarks at a campaign event 10 miles from Valley Forge National Historical Park in Blue Bell, Pennsylvania, USA, 05 January 2024. EPA, SHAWN THEW




Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν ευχήθηκε στους Ορθόδοξους της Αμερικής, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, ευλογημένα Χριστούγεννα.

Στο μήνυμα του αναφέρθηκε και στους Ορθόδοξους χριστιανούς ανά τον κόσμο που βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου, μια σαφή αναφορά στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ειδικότερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε τα εξής:

“Η Τζιλ και εγώ ευχόμαστε στους Ορθόδοξους Χριστιανούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο ευλογημένα Χριστούγεννα. Κατά τη διάρκεια αυτής της ιερής περιόδου, θυμόμαστε το θαύμα της γέννησης του Ιησού Χριστού και τη μεταμορφωτική αγάπη που έφερε στον κόσμο μας.

Φέτος, κρατάμε κοντά μας τις πολλές Ορθόδοξες Χριστιανικές κοινότητες ανά τον πλανήτη που έχουν υποστεί πόλεμο. Κάθε άνθρωπος είναι πλασμένος κατ’ εικόνα Θεού και του αξίζει να του φέρονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Θρηνούμε κάθε αθώα ζωή που χάθηκε και συνεχίζουμε να καταπολεμούμε τις διώξεις και τις διακρίσεις εις βάρος οποιασδήποτε ομάδας λόγω αυτού που είναι, τι πιστεύουν ή πώς ασκούν την πίστη τους.

Είμαστε ευγνώμονες για τις ανεκτίμητες συνεισφορές που κάνει η Ορθόδοξη Χριστιανική κοινότητα στη χώρα μας και σε έθνη σε όλο τον κόσμο, και ενώνουμε όλοι μαζί προσευχή για ειρήνη το επόμενο έτος”.

Μυστήριο με την «μυστική» εισαγωγή του Αμερικανού υπουργού Άμυνας στο νοσοκομείο ανήμερα Πρωτοχρονιάς: Ο Τζο Μπάιντεν δεν το γνώριζε επί μέρες…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: