Δεν θα βαπτίζει τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών η Εκκλησία, λέει ο Ιερώνυμος: Διότι δεν θα μεγαλώνουν σε περιβάλλον «χριστιανικών αρχών»

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος (Α) υποδέχεται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο (Δ) και παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, Αθήνα, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Εμμέσως πλην σαφώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δημοσιοποίησε την πρόθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος να μην βαπτίζει τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών στην πρώτη μικρή ηλικία, όπως γίνεται με όλα τα παιδιά των οποίων οι γονείς επιθυμούν την τέλεση του μυστηρίου για τα τέκνα τους.

Αντιθέτως, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, « η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν».

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Αρχιεπίσκοπος κατά την συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιοδοφόρο, ο οποίος συμφώνησε πλήρως με τον κ.Ιερώνυμο τονίζοντας ότι συμφωνεί απολύτως με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε «το ίδιο Ευαγγέλιο διαβάζουμε».

Οι δυο ιεράρχες κατά την συνάντησή τους η οποία προηγήθηκε των δηλώσεων, συζήτησαν, μεταξύ άλλων, και για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, για την τεκνοθεσία και την τέλεση μυστηρίων της εκκλησίας που σχετίζονται με το γάμο και τη βάπτιση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων \ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε με νόημα πως η «ελευθερία στον άνθρωπο είναι πολύ σπουδαίο πράγμα, κι αυτό πρέπει να το λαμβάνουμε όλοι υπόψη. Και η Εκκλησία, αλλά και η Πολιτεία. Ούτε η Εκκλησία πρέπει να έχει την ξιφολόγχη έτοιμη, αλλά ούτε και η Πολιτεία να θέλει να βάλει δεσμά σε οποιοδήποτε χώρο μέσα στην πατρίδα μας».

Στην ίδια ερώτηση ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τόνισε: «Συμφωνώ απολύτως με τον Μακαριώτατο με όσα είπε. Γιατί το ίδιο Ευαγγέλιο διαβάζουμε, το ίδιο Ευαγγέλιο, διδάσκουμε και δε θα μπορούσε να υπάρχει κάποια διαφορετική άποψη σε αυτό το θέμα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της βάπτισης ο κ. Ιερώνυμος τόνισε πως «πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην παράδοση. Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν θα βαπτιστούν».

Ο κ. Ελπιδοφόρος απαντώντας για το ίδιο θέμα είπε πως «δεν έχω να προσθέσω τίποτα, τα είπε όλα ο Μακαριώτατος».

 

Σκληραίνει τη στάση της η Εκκλησία: «Θα μελετήσουμε το αν θα βαπτίζονται τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών» λέει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: