Απέραντη τραγωδία στον κόσμο του στίβου: Απεβίωσε σε ηλικία 29 ετών ο Σον Μπάρμπερ, παγκόσμιος πρωταθλητής στο επί κοντώ [videos]

FILE PHOTO: epa04909499 Shawn Barber from Canada competes in the men’s pole vault event, one day before the Weltklasse IAAF Diamond League international athletics meeting in Zurich, Switzerland. EPA, ANTHONY ANEX




Ο Καναδός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015 στο επί κοντώ, Σον Μπάρμπερ, πέθανε σε ηλικία 29 ετών.

Ο ατζέντης του, Πολ Ντόιλ, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι ο αθλητής άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη (17/1) στο σπίτι του στο Κίρκγουντ του Τέξας από «ιατρικές επιπλοκές».

«Περισσότερο από έναν απίστευτο αθλητή, ο Σον ήταν ένα τόσο καλόκαρδο άτομο που πάντα έβαζε τους άλλους μπροστά από τον εαυτό του», είπε ο Ντόιλ και πρόσθεσε: «Είναι τραγικό να χάνεις έναν τόσο καλό άνθρωπο σε τόσο μικρή ηλικία».

Ο Μπάρμπερ είχε κερδίσει το χρυσό στους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2015, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα αναστάτωσε το Πεκίνο, κατακτώντας το χρυσό στο Παγκόσμιο.

Το καλύτερο άλμα του, το οποίο ήταν στα 6 μέτρα και είχε σημειωθεί στις 15 Ιανουαρίου του 2016, εξακολουθεί να είναι ρεκόρ Καναδά. Αγωνίστηκε επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Ο Μπάρμπερ γεννήθηκε στο Λας Κρουζ του Νέου Μεξικού, αλλά ο πατέρας του, Τζορτζ, γεννήθηκε στο Οντάριο. Η οικογένεια μοιραζόταν τον χρόνο της μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά.

 

Είναι ο κάτοχος του καναδικού ρεκόρ στο επί κοντώ ανδρών στα 6.00μ., το οποίο σημείωσε τον Ιανουάριο του 2016 στο Ρίνο της Νεβάδα. Ο Μπάρμπερ κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015 στο Πεκίνο της Κίνας, με επίδοση 5.90μ.

Κέρδισε επίσης τον τίτλο στο NCAA υπαίθρου το 2015 για το Πανεπιστήμιο του Άκρον, κερδίζοντας τον δεύτερο από τους δύο συνεχόμενους τίτλους στον κλειστό εκείνη τη σεζόν. Ο Μπάρμπερ κέρδισε επίσης έναν από τους πέντε τίτλους του στον Καναδά εκείνη τη χρονιά.

Έναν χρόνο αργότερα, ο Μπάρμπερ μπήκε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο επί κοντώ, που κέρδισε ο Τιάγκο Μπραζ από τη Βραζιλία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, United States

Ο Τζόκοβιτς βρήκε την αγάπη στην Αυστραλία: Η «ιδιαίτερη σχέση» του… με ένα δέντρο που κρατάει 15 χρόνια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: