Αντιδράσεις πυροδοτούν οι δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου για δήθεν «παρωχημένη» συνθήκη της Λωζάνης: Πυροβολούμε τα πόδια μας!!!




Προβληματισμό και αντιδράσεις έχουν προκαλέσει δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Αγγελου Συρίγου περί παρωχημένης Συνθήκης της Λωζάνης ή τμημάτων αυτής.

«Σήμερα θεωρώ ότι πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση και να πούμε την πραγματικότητα. Η συνθήκη της Λωζάνης είναι μια συνθήκη παρωχημένη σε σχέση με την αποστρατικοποίηση» δήλωσε ο κ. Συρίγος αμαφερόμενος στις οπλικές προβλέψεις της Συνθήκης που βεβαίως καθοριζόταν από τα δεδομένα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να αλλάξει η Συνθήκη και στην επισήμανση των δημοσιογράφων ότι ο και Ερντογάν μιλά για αναθεώρηση, ο κ.Συρίγος σημείωσε: «Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι ένα τεράστιο πράγμα. Είναι μια βασική συμφωνία, έχει άλλες 14 συμφωνίες, παραρτήματα κ.λπ. Το 97% όλων αυτών στο σήμερα δεν έχει καμία αξία».




«Τα μόνα που έχουν αξία στο σήμερα είναι αυτά που ορίζουν σύνορα της Τουρκίας έναντι των γειτονικών χωρών» πρόσθεσε ο ίδιος και επεσήμανε ότι «υπάρχει κάποια θεωρητική σημασία για το θέμα της παρουσίας των δύο μειονοτήτων στη Θράκη και στην Κωνσταντινούπολη».

Ο κ.  Συρίγος προχώρησε αργότερα σε διευκρινίσεις (σε δηλώσεις του στο Militaire) αναφέροντας ότι ότι ειναι παρωχημένο δεν θεωρείται και αναθεωρητέο: «Άλλο πράγμα να είναι κάτι παρωχημένο και άλλο  κάτι που πρέπει να αναθεωρηθούν. Ενα από αυτά είναι η αποστρατικοποίηση»

Σκηνοθετημένες και υποκινούμενες διαδηλώσεις «κατά Ισραήλ και PKK» στην Κωνσταντινούπολη: Ομιλητής και ο γιος του Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: