Τυχαίο ή ασυδοσία «γόνων»; Μετά τον γιο του Σομαλού Προέδρου και ο γιος πρώην υπουργού της Υεμένης ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο στη Κωνσταντινούπολη

File Photo: Στο βάθος η Αγιά Σοφιά (d) και το τζαμί Sultanahmet Mosque (A), μπροστά από το Βόσπορο, στην Κωνσταντινούπολη. EPA, ERDEM SAHIN




Σε τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη ο γιος του πρώην υπουργού Άμυνας της Υεμένης, τραυματίζοντας σοβαρά μία 71χρονη γυναίκα.

Το ατύχημα έλαβε ευρεία δημοσιότητα στην Τουρκία επειδή συνέβη στη σκιά του σάλου που έχει προκαλέσει μια άλλη υπόθεση -θανατηφόρου εν προκειμένω- τροχαίου στο οποίο ενεπλάκη ο γιος του προέδρου της Σομαλίας, στενού συμμάχου της Τουρκίας, ο οποίος διέφυγε από τη χώρα, λόγω της ολιγωρίας -ή της κάλυψης- των αστυνομικών αρχών, όπως καταγγέλλεται.

Το ατύχημα συνέβη την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, γύρω στις 14.00, σε μια από τις βασικές παρόδους του Πέρα, στο κέντρο της Κωνστνατινούπολης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Μουσάιντ Αχμέντ Μουσάιντ Χουσεΐν χτύπησε δύο ανθρώπους που προσπαθούσαν να διασχίσουν τον δρόμο. Μια 71χρονη γυναίκα έπεσε στο έδαφος, χτύπησε το κεφάλι της στο πεζοδρόμιο και τώρα νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη, χωρίς να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο 27χρονος Μουσάιντ Αχμέντ Μουσάιντ Χουσεΐν συνελήφθη και αφέθηκε αργότερα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο πατέρας του και πρώην υπουργός Άμυνας της Υεμένης, Αχμέντ Μουσάιντ Χουσεΐν, βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού, τη στιγμή του ατυχήματος.

Η είδηση δεν θα κυριαρχούσε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης εάν δεν είχε προηγηθεί ο θάνατος ενός διανομέα με μηχανάκι στην Κωνσταντινούπολη, όταν τον χτύπησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο γιος του προέδρου της Σομαλίας.

Την υπόθεση ανέδειξε κυρίως ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, επειδή ο Μοχάμεντ Χασάν Σέιχ Μοχάμουντ, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν δικαστικό έλεγχο ή περιοριστικό όρο έπειτα από την πρώτη αστυνομική ανάκριση. «Ο ύποπτος έφυγε από την Τουρκία» ανενόχλητος, τόνισε με αγανάκτηση ο κ. Ιμάμογλου, το Σάββατο, με ανάρτησή του στην παλτφόρμα X, προσθέτοντας πως «η επικρατούσα νοοτροπία να κλείνουμε τα μάτια» όταν πρόκειται για ισχυρούς δεν επιτρέπει «την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών της ίδιας μας της χώρας».

Εις βάρος του Σέιχ Μοχάμουντ εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γ. Μανδαλίδης
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Πακέτο 15 δισεκ. δολαρίων υπέρ Ουκρανίας εξετάζει η Κομισιόν την ώρα που οι μισοί Αμερικανοί λένε πως οι ΗΠΑ ξοδεύουν πολλά για τη στήριξή της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: