Τι παθαίνει μία τομάτα μετά από 8 μήνες στο διάστημα: Αυτή η φωτογραφία της NASA δίνει την απάντηση (pic)

Τομάτα που καλλιεργήθηκε στο διάστημα YouTube/@NASA Johnson




Αν χάσεις μια τομάτα στο σπίτι και τη βρεις μετά από οχτώ μήνες, το αποτέλεσμα μάλλον δεν θα σε ενθουσιάσει. Φαντάσου τι θα γίνει αν το ίδιο συμβεί στο διάστημα.

Δύο τοματάκια που είχαν κάπου παραπέσει κατά την πρώτη συγκομιδή εξωγήινης τομάτας βρέθηκαν αφυδατωμένα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό περισσότερο από 8 μήνες μετά.

Ο αστροναύτης της NASA Φρανκ Ρούμπιο είχε αναλάβει τη συγκομιδή των λαχανικών τον περασμένο Μάρτιο και, άγνωστο πώς, έχασε τα τοματάκια ποικιλίας Red Robin, τα οποία είχαν σφραγιστεί σε πλαστικό σακουλάκι.

Ο ίδιος λέει ότι πέρασε τουλάχιστον δέκα ώρες αναζητώντας τα τοματάκια, μέρος της σοδειάς του πειράματος Veg-05 για την καλλιέργεια λαχανικών στο Διάστημα, μια πρακτική που πιθανότατα θα είναι απαραίτητη για τις μελλοντικές αποστολές στον Άρη.

Οι τομάτες του… διαστήματος, 8 μήνες μετά την περίεργη εξαφάνισή τους YouTube/@NASA Johnson

Δεδομένου ότι ο ISS είναι μεγαλύτερος από σπίτι με έξι υπνοδωμάτια, και τα αντικείμενα αιωρούνται λόγω του περιβάλλοντος έλλειψης βαρύτητας, το να χαθεί ένα μικρό αντικείμενο δεν το λες και απίθανο, πόσο μάλλον δεδομένου ότι το εργαστήριο είναι γεμάτο πράγματα που συσσωρεύονται εκεί εδώ και 25 χρόνια.

Tην Πέμπτη, η NASA μοιράστηκε μια εικόνα για το πώς έμοιαζαν τα φρούτα όταν βρέθηκαν, αναφέροντας ότι είχαν αφυδατωθεί και «ελαφρώς στριμωχτεί».

«Εκτός από κάποιο αποχρωματισμό», είπε η NASA, «δεν είχαν ορατή μικροβιακή ή μυκητιακή ανάπτυξη».

Σε κάθε περίπτωση, είναι απίθανο να φαντασούμε ότι κάποιος γενναίος αστροναύτης τα κατανάλωσε.

Με πληροφορίες από Business Insider

Μια «καταπληκτική» ηλιακή έκρηξη κατέγραψε η NASA: Η μεγαλύτερη τα τελευταία 6 χρόνια, προκάλεσε ραδιοπαρεμβολές στη Γη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: