Τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου

O Aρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ/STR




Κυκλοφόρησε, από τον Εκδοτικό Οίκο «Λιβάνη», το νέο βιβλίο του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου με τίτλο: «Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον – Εκκλησία Άρχουσα και Πάσχουσα», το οποίο προλογίζει ο παναγιότατος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Το νέο πολυσέλιδο πόνημα του διαπρεπούς Ιεράρχου του Οικουμενικού Θρόνου και εγνωσμένου συγγραφέως, συνιστά μια πολύπτυχη θεολογική, εκκλησιολογική και ιστορικο-κανονική μελέτη, η οποία διερευνά με επιστημονική μεθοδολογία και θεολογική συνέπεια μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, που απασχολούν την Εκκλησία τα τελευταία χρόνια, όπως άλλωστε τονίζει με έμφαση και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στον πρόλογο του βιβλίου: «ἡ παροῦσα μελέτη ἀφορμᾶται ἀπό τό ἱστορικόν παρελθόν ἀλλά ἀναμετρᾶται μέ τά ὅσα ἀπασχολοῦν σήμερον τόν ὀρθόδοξον κόσμον καί τήν θεολογικήν σκέψιν».

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ώριμο κείμενο ποιμαντικής αγωνίας και αρχιερατικής μαρτυρίας σε μια εποχή που επιχειρείται η παραποίηση της αληθείας και η παραχάραξη της ιστορίας. Παράλληλα, το νέο αυτό βιβλίο μπορεί να αποτελέσει μια κλήση προς κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, για διάλογο που θα αποβλέπει στην ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ορισμένα από τα θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο στα επιμέρους κεφάλαιά του είναι:

– Σύντομος ιστορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

– Το Έκκλητο. Ένα προνόμιο του Οικουμενικού Πατριάρχου για την απόδοση της δίκαιης δίκης.

– Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας (Κρήτη 2016).

– Η διακοπή της κοινωνίας με τον Επίσκοπο.

– Περί του Ουκρανικού ζητήματος.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη επίσημη βιβλιοπαρουσίαση του νέου θεολογικού συγγράμματος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, με την παρουσία της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στις 18 Δεκεμβρίου 2023, στην αίθουσα τελετών του Ελληνικού Προξενείου (Σισμανόγλειο Μέγαρο), ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες βιβλιοπαρουσιάσεις στην Αθήνα, στο Σίδνεϋ και στη Μελβούρνη.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Επιστρέφουν στην Ελλάδα 30 αρχαιολογικοί θησαυροί από τις ΗΠΑ* Ο ομογενής Ματθαίος Μπογδάνος, ο άνθρωπος πίσω από τον επαναπατρισμό

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: