Τέλη κυκλοφορίας: Μόλις το 30-40% έχει πληρώσει * Άγνωστο αν θα δοθεί παράταση * Η προθεσμία εκπνέει 31 Δεκεμβρίου

File Photo Μποτιλιάρισμα στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχει πληρωθεί μόλις το 30 έως 40% επί του συνόλου των πέντε εκατομμυρίων ειδοποιητηρίων για τα τέλη κυκλοφορίας, δείχνει πως είναι πολλοί εκείνοι που αγωνιούν για το κατά πόσον θα δοθεί και πάλι φέτος παράταση στον χρόνο αποπληρωμής τους – η προθεσμία λήγει 31 Δεκεμβρίου.

Ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης εμφανίστηκε απρόθυμος σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στον ΑΝΤ1 για τη δίμηνη παράταση που είχε δοθεί και τα προηγούμενα χρόνια και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και πέρσι εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Αλλά, όπως τόνισε, μένει λοιπόν να δούμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ.

Το πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής είναι:

* Πρόστιμο ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο ή τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
* Πρόστιμο ίσο με το 50% των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.
* Μηδενικό πρόστιμο, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

 

Τα τέλη κυκλοφορίας που οφείλει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης του εκάστοτε οχήματος υπολογίζονται σύμφωνα με την ημερομηνία πρώτης ταξινόμησης του οχήματος και τον κυλινδρισμό ή τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

 

Αδίστακτους γκάνγκστερ αλβανικής καταγωγής «βλέπει» η αστυνομία πίσω από τους εν ψυχρώ πυροβολισμούς κατά των Κρητικών στο Γκάζι

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: