Τάσεις MRB: Χωρίς αντιπολίτευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 74% των Ελλήνων, σταθερά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ* Τι απαντούν για γάμο ομοφύλων και ιδιωτικά πανεπιστήμια [videos]

File Photo: Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Χωρίς αντιπολίτευση «παίζει» η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το 74% των ερωτηθέντων σε έρευνα της MRB αναφορικά με τις τάσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Πιο αναλυτικά, οι πολίτες σε ποσοστό 74% απάντησαν ότι συμφωνούν ή μάλλον συμφωνούν ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση, ενώ το 20,8% απάντησε θετικά. Από αυτούς, το 70,7% ανησυχεί για αυτή την κατάσταση ενώ το 28,7% λέει πως δεν ανησυχεί.




Φορολογικό νομοσχέδιο

Παράλληλα, το 56,8% σίγουρα διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ το 31,2% σίγουρα συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί.

Αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες, το 75,5% σίγουρα διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί με το νομοσχέδιο, ενώ μόλις το 17,7% σίγουρα συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί.

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Αναφορικά με το δικαίωμα γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, το 52,9% διαφωνεί, ενώ το 40,3% συμφωνεί.




Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να υιοθετούν παιδιά ή να αποκτούν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας, το 68,7% απάντησε πως διαφωνεί, ενώ το 24,2% συμφωνεί.

Στο ίδιο πλαίσιο, το 49,8% απαντά πως θα πήγαινε σε γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ενώ το 44,2% απαντά πως δεν θα πήγαινε.

Ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ακόμα, το 52,7% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ενώ το 44,1% διαφωνεί.

Τέλος, το 50,5% θεωρεί πως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα αναβάθμιζε και την ανώτατη δημόσια εκπαίδευση, ενώ το 31,9% απαντά πως η τριτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση θα υποβαθμιζόταν.

 

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θέλει να καλύψει το κενό από την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ * Κυβερνητική δύναμη ξανά η δημοκρατική παράταξη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: